Агнешки гювеч на фурна

С наближаването на празници като Великден и Гергьовден се увеличава и търсенето на рецепти с агнешко, затова днешното предложение е за вкусен агнешки гювеч на фурна по изпитан метод.

Може да приготвите този гювеч и от по-старо месо, но ще трябва да го готвите по-дълго и рискувате да не се получи така крехко, както бихме искали, затова се препоръчва месо от младо агне. Ще познаете че е прясно по белия  цвят на мазнината и по това, че като го натиснете с пръст, месото връща формата си.

Рецепта за агнешки гювеч на фурна

  • 500 гр. агнешко месо;
  • 1 ч.ч. вряла вода;
  • 2 с.л. олио ;
  • 1.5 ч.ч. доматен сок;
  • 2 средни картофи;
  • 2 глави лук;
  • 2 домата;
  • сладък червен пипер;
  • 1 морков;
  • 1 тиквичка;
  • магданоз;
  • 1 патладжан;
  • 200 гр. карфиол;
  • 100 гр зелен боб;
  • черен пипер на зрънца;
  • 5 скилидки чесън;
  • магданоз и копър (няколко стръкчета).

Начин на приготвяне на гювеч с агнешко

Нарежете агнешкото на парчета, като за гулаш. Запържете го в мазнината, прехвърлете в тенджера, и налейте вряла вода. Варете за около 20 минути ако агнешкото е от младо агне и около 50 минути ако е голямо животно.

Добавяте нарязаните и предварително запържените картофи, моркови, магданоз и патладжани. Оставете така да къкри за около 10 минути и наливате доматения сок, добавяте боба, карфиола, солта, червения пипер и оставете да ври на слаб огън. След това добавяте и нарязаните домати, чесън, магданоз и копър и слагате да се пече в предварително загрята фурна за 30 минути.

Да ви е сладко!

Ако тази рецепта за агнешки гювеч на фурна ви е допаднала, разгледайте и другите ни предложения за ястия с агнешко месо.ю

3 рецепти за агнешко на фурна

Агнешко със спанак и ориз

Подправки за агнешко

Гювеч зарзават

Гювеч от патладжани и домати

Научавайте винаги първи най-новото от Тами Бг, като ни последвате в Google Новини

Препоръчано

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име