Американски палачинки

Вкусните и пухкави американски палачинки са перфектен избор за закуска, известна със своя пухкав вид и плътен вкус. Те са по-дебели от добре познатите ни класически палачинки и се сервират с разнообразни добавки като кленов сироп, плодове и масло.

Историята на палачинките по американски датира още от колониалните времена, като рецептата им постепенно се усъвършенства, за да ни предложи днес съвършено леки и меки варианти на тази тестена вкусотия.

Необходими продукти:

От количеството на съставките по-долу се получават средно от 8 до 10 палачинки или 2-3 порции:

  • 1 ½ чаши брашно (180 гр)
  • 14 гр бакпулвер (за пухкав ефект)
  • 15 гр захар (за леко по-сладък вкус)
  • щипка сол  (балансира вкусовете)
  • 300 мл прясно мляко
  • 1 яйце
  • 50 гр масло

Рацепта за американски палачинки

американски палачинки

В голяма купа пресейте брашното, бакпулвера, захарта и солта. Разбъркайте добре, за да се сместя равномерно.

В друга отделна купа разбийте яйцето, след което добавете млякото и разтопеното масло и отново разбъркайте.

Направете кладенче в средата на сухите съставки и изсипете течната смес. Бъркайте леко, докато се получи гладка смес, като се стараете се да не прекалявате, за да запазите палачинките меки и пухкави.

Загрейте тиган на средна температура и леко го намажете с масло или олио, като за всяка палачинка изсипвате около 1/4 ч.чаша от сместа върху тигана. Печете, докато на повърхността на палачинката се появят малки балончета и краищата започнат леко да се изсушават (средно около 2-3 минути). След това обърнете и гответе още 1-2 минути, докато стане златиста.

Поднесете палачинките топли, като добавите класически гарнитури като кленов сироп, плодове, мед или разтопено масло.

Съвети за приготвяне на палачинки по американски

палачинки по американски

Добавете няколко капки ванилия за аромат или използвайте кисело мляко вместо прясно мляко за по-пухкави палачинки.

Останалите палачинки поставете върху хартия за печене, след което може да замразите, в плик за по-късна консумация. Така ще ги запазите по-добре.

Варианти за сервиране

Приготвени така, тези вкусни американски палачинки най-често се сервират с:

Класически кленов сироп: Използването на кленов сироп придава на палачинките богат и сладък вкус.

Сметана и плодове: Свежите плодове като ягоди, малини и боровинки са чудесна и здравословна добавка.

Шоколадов сос и ядки: Това е по-калоричен избор, подходящ за тези, които искат нещо по-сладко и богато на вкус, но и на калории.

Тази класическа рецепта за американски палачинки е лесна за направа и гарантира перфектни дебели и пухкави палачинки, ако следвате точно инструкциите по тази рецепта. Опитайте този вариант и се насладете на истински американски вкус.

Виж още: Точна рецепта за палачинки

Научавайте винаги първи най-новото от Тами Бг, като ни последвате в Google Новини

Препоръчано