НачалоХороскопиАнгелски числа - нумерология...

Ангелски числа – нумерология и значение на числата

Случвало ли ви се е да погледнете телефона си, само за да откриете, че часът е точно 11:11 – това са така наречените ангелски числа! Или може би сте забелязали, че любимата ви песен е 2 минути 22 секунди, а друг път плащате сметка точно 22 лева и 22 стотинки. За тези съвпадащи числа в метафизичните сфери, където работят нумеролози и астролози, няма съвпадения. Числата на ангелите са идеалният пример за повтарящи се числа.

Какво представляват ангелски числа?

В нумерологията ангелските числа са поредици от цифри (обикновено три или четири числа), които съдържат повторение (като 11:11 или 22 22) или модели (като 321 или 8787). Въпреки че могат да се появят на най-обикновени места, тези цифри обикновено привличат вниманието ни и дори и само за момент – предизвикват чувство на удивление. Причината да сме омагьосани от тези последователности обаче е продължение на тяхната символика.

Смята се, че тези числа са послания от духовната вселена, които предлагат прозрение, мъдрост и насока. Независимо дали ги присвоявате на ангели, висши водачи, предци, духове или просто по-високо състояние на вашето собствено съзнание, ангелски числа могат да потвърдят, че сте на прав път, да ви дадат насока при сложна ситуация или дори да осветлят мистерии, които изпитвате през целия си живот.

Вярвате или не, силата и значението на повтарящите се цели числа всъщност съществуват от стотици години. Древногръцкият философ Питагор, брилянтен математик, вярвал, че нашата реалност е физическо проявление на енергийната вибрация на числата. Стотици години по-късно автор на име Дорийн Върчу публикува десетки книги в началото на 2000-те години за „ангелски числа“, измисляйки термина и изследвайки уникалните, мистични послания, проявени в числови последователности.

През последните две десетилетия тази концепция превзе метафизичната общност като буря. Независимо дали вярвате, че ангелите ви изпращат специфични послания или не, тези числа оставят отпечатък върху нашата психика.

Какво означават ангелските числа

Смята се че значението на ангелските числа е лично. Например, един човек може да види „333“ като знак, че е на прав път, докато някой друг може да тълкува „333“ знак, че трябва да помисли. Когато на натъкнете на ангелски числа, нумеролозите препоръчват да спрете, да вземете химикал и хартия и да запишете каквито мисли, идеи или впечатления ви идват на ум. По този начин можете да култивирате уникална връзка с това ангелско число и всеки път, когато се появи в бъдеще, вие вече сте определили какво означава тази последователност в живота ви.

В нумерологията обаче различните числа носят различна символика, така че когато започвате да развивате своята уникална връзка с ангелските числа, можете да работите с мощните духовни интерпретации на цифрите, за да разберете значението зад определени последователности.

Комбинация 000 или 0000

Нулата е свързана с нови възможности. Когато станете свидетел на нула в последователност (в рамките на набор от три, четири или в рамките на модел), това може да означава ново начало. Вие сте в самото начало на чисто нов цикъл, което означава, че можете да създавате каквото сърцето ви желае. Не се страхувайте да вземате големи, смели решения в този момент от вашия живот.

Комбинация 111 или 1111

Единицата е мощна фигура на проявление. Ако срещнете едно като ангелско число  (в рамките на набор от три, четири цифри), насладете се на възможността да си пожелаете желание, да зададете намерение или да си намислите нещо, тъй като се смята, че това означава „зелена светлина“ от Вселената. Вие работите с изключителна подкрепа от вашите ангели, водачи или предци, така че в този момент настоящето и бъдещето са динамично свързани.

Комбинация 222 или 2222

Две предполага баланс, доверие и подравняване. Ако се натъкнете на числото 2 в последователност може да означава, че някой ви помага да стигнете там, където трябва да отидете. Виждането на двойки може да означава, че е отличен момент да се свържете с най-доверения си спътник, за да видите дали е възможно божествено сътрудничество.

Комбинация 333 или 3333

Три е индикация за магнетична креативност. Забелязването на 3 като ангелско число в комбинация може да означава, че имате възможност да добавите своия уникален талант и способности към дадена ситуация. Нещо повече, наличието на три показва, че като се опирате на вродените си дарби, ще намерите повече стойност и изобилие при всякакви обстоятелства. Вашето артистично изразяване е важно!

Комбинация 444 или 4444

Комбинацията от тези ангелски числа символизира стабилност. Наблюдаването на четири като число на ангел в рамките на набор от три или четири числа в модел предполага, че сте в процес на заземяване, вкореняване и култивиране на нещо, което наистина ще издържи.Не се страхувайте да поискате помощ или съдействие, особено ако управлявате дългосрочни проекти, които изискват специфичен опит. По същество става дума за установяване на доверие, което ще ви даде възможност да достигнете нови висоти.

Комбинация 555 или 5555

Наличието на числото 5 предполага, че големи промени може да се появят на хоризонта. Ако сте се чувствали блокирани, задушени или вдъхновени, наблюдаването на 5 като ангелско число разкрива, че може да срещнете огромни промени. Засега тези трансформации може да се случват зад кулисите – с други думи, ключовите лица, вземащи решения, все още претеглят опциите, но числото 5 подсказва, че сте на прав път.

Комбинация 666 или 6666

Въпреки че някои може да се страхуват от шест (особено в триплет) поради религиозни асоциации с дявола или фигури на демони, в ангелската нумерологоя 6  е с подкрепящ, състрадателен и съпричастен начин на тълкуване. Числото 6 може да бъде нежно, много необходимо напомняне да се отнасяте към себе си с доброта и разбиране. Разбира се, нещата може не винаги да вървят по план, но с това число на ваша страна, вие знаете, че можете да изберете как искате да тълкувате дадена ситуация, като помните, че всичко се случва с причина.

Комбинация 777 или 7777

Числото 7 е толкова късметлийско в числата на ангелите, колкото и в хазарта! Ако се сблъскате с числото 7  това може да означава, че късметът особено във финансово отношение е много възможен. Може да възникнат нови парични възможности, така че цифрата 7 ви кани да се разклоните и да проучите възможности извън зоната на комфорт. Краткосрочните проекти могат да се превърнат в доходоносни, постоянни потоци от приходи, така че интегрирането на вашата духовност с вашите ценности е перфектният израз на тази енергия.

Комбинация 888 или 8888

Едно от най-божествените числа в нумерологията е числото 8 и наблюдаването на тази цифра като ангелско число може да отразява връзката с духовната вселена по мощен начин. Тези, които вярват в задгробния живот, може да видят осмиците като знак, че получават свръхестествена подкрепа от близки, които са преминали нататък. По същество осем е символът на безкрайността. Безкрайната верига, която надхвърля всеки живот, така че не се страхувайте да се потопите в интуицията си, когато се появи тази цифра

Комбинация 999 или 9999

Като последна цифра в нумерологията, присъствието на девет подсказва, че дадена глава от живота ви може да е към своя край. Числото 9 е знак, че един смислен цикъл може да приключи и скоро ще започнете чисто ново пътуване. По същия начин това е отлично време да излезете извън зоната си на комфорт, да разширите хоризонтите си и да изследвате нова територия. Независимо дали искате да се впуснете в нова кариера или да се върнете към друго духовната вселена със сигурност ще подкрепи вашите смели избори.

Значение на еднаквите двойки ангелски числа

Как ангелската нумерология обяснява едно и също време на часовника? Нека да разгледаме повтарящите се числа на циферблата, това ще ви позволи да използвате тази информация за собственото си благополучие в бъдеще:

Число 00:00

Ангелската нумерология тълкува значението на тези числа като означаващи, че трябва да започнете нов живот. Предишният жизнен цикъл е приключил и е заменен от следващия етап. Избягвайте стереотипното мислене, за да не пропуснете нови възможности. Вселената е готова да ви подкрепи в трудни моменти.

Число 01:01

Не забравяйте, че мислите са материални. Следете емоционалното си състояние, опитвайки се да живеете позитивно. Вселената е благосклонна към вас повече от всякога.

Число 02:02

Ангелската нумерология обяснява тези числа на часовника като предстоящата поява на надежден човек във вашето обкръжение. Това може да е нов любовник, бизнес партньор, приятел. Обърнете внимание на новите хора във вашето обкръжение, опитайте се да не останете безразлични, ако някой се нуждае от вашата помощ.

Число 03:03

Подходящият момент да се доверите на вътрешния си глас. Чувствайте се свободни да следвате сърцето си. Не се страхувайте от промени в живота.

Число 04:04

Вие сте на прав път. Каквото и да се случва в момента, не се притеснявайте, всичко ще се оправи много скоро.

Число 05:05

Това съвпадение означава, че е дошло времето за глобални промени. Важен момент е способността да останете спокойни и уверени в собствените си способности и да не поставяте под въпрос решенията си.

Число 06:06

Духовните ценности са приоритет, а не материалният свят. Анализирайте последните си действия. Живейте според съвестта си, тогава Вселената ще бъде благосклонна към вас.

Число 07:07

Вашето заветно желание определено ще се сбъдне. Ангелската нумерология обещава голям успех в бизнеса. Ако сте сами, значи скоро предстои съдбовна среща.

Число 08:08

Финансовите проблеми скоро ще бъдат безопасно разрешени. Може би на вашия жизнен път ще се появи човек, който ще ви помогне да се справите с паричните проблеми. Важно е да не се самосъжалявате  и да се държите уверено в настоящите обстоятелства.

Число 09:09

Тези числа на часовника се определят от ангелската нумерология като началото на момента на освобождаване от всичко ненужно. Време е да преосмислите собствения си живот, да си поставите ясни насоки, за да не губите ценно време за дреболии.

Число 10:10

Пазете се от дребни проблеми, бъдете внимателни и избягвайте рисковани решения.

Число 11:11

11 11 са най-известните ангелски числа. Те означават, че много скоро ще ви сполети вълна от успехи. Положените усилия ще дадат осезаеми резултати, а постиженията ще станат по-забележими за околните.

Число 12:12

Предстои среща с човек, с когото ще си сътрудничите дълго време и ползотворно. Освен това тази ситуация ще ви позволи да подобрите финансовото си състояние.

Число 13:13

Въздържайте се от показване на негативни емоции. Сега гневът е ограничаващ фактор за вашия успех.

Число 14:14

Трябва да промените обичайната си среда, дори кратко пътуване ще ви даде шанс да се отървете от проблемите.

Число 15:15

Роднини и приятели сега спешно се нуждаят от внимание и подкрепа. Обърнете внимание на семейството и обкръжението си.

Число 16:16

Научете се да давате, за да получите това, което искате. Контролирайте атаките на егоцентризма.

Число 17:17

Новите запознанства ще помогнат за решаването на финансови проблеми. Бъдете активни по отношение на нови контакти.

Число 18:18

Време е да разберете, че не трябва да се придържате към човек, който не се нуждаете от вас, без значение колко силна е вашата привързаност. Научете се да пускате, за да продължите напред.

Число 19:19

Числата препоръчват да започнете да мислите рационално. Ако се поддадете на емоциите, можете да направите много грешки.

Число 20:20

Близки ще ви се притекат на помощ. Не забравяйте да обръщате внимание на милите хора.

Число 21:21

Този момент изисква пълна концентрация, за да вземете важно решение. Не се страхувайте да поемате рискове, като слушате интуицията си.

Число 22:22

Ангелската нумерология тълкува тези числа на часовника като необходимост да преразгледате своите способности. Не бързайте да действате, поддържайте „студен“ ум. Ако стриктно се придържате към плана, всички проекти ще бъдат успешно реализирани.

Число Число 23:23

23 23 са ангелски числа, които ви предупреждават, че вероятно е време да си починете и да преосмислите грешките, които сте направили. Със сигурност има хора, от които е важно да поискате прошка.

Нумерлогия на числата от 1 до 9

1

Означава поставяне на нови етапи. Появата на такъв означава началото на нова глава в живота. Настройте се на развитие и не губете положително отношение, дори ако възникнат проблеми.

2

Има двойно значение, символизира времето на избор. Ще бъдете изправени пред два сценария и е важно да определите правилната посока за себе си. Двойката ще ви помогне да намерите баланса, който толкова ви липсва в живота.

3

Три е творчески символ, означаващ период на активно личностно израстване. Това е подходящият момент да решите желанията си и да започнете да реализирате собствените си идеи.

4

Представлява надеждност и благополучие. В същото време четири често е сигнал, че е време да се движите в правилната посока. Идва подходящият момент да реализирате собствените си идеи и да работите по изпълнението на плановете. Сега ще трябва да покажете постоянство и търпение, за да постигнете успех.

5

Пет е символ на предстоящи промени в живота. Време е да започнете нещо ново и да се откажете от миналото с леко сърце. Бъдете отворени към нови идеи и проекти, не се страхувайте да поемате рискове.

6

Шест е постигане на необходимия баланс. Шест ви напомня, че са се натрупали много неща и е време да започнете да ги правите без суетене и вълнение. Организирайте собственото си време и работно време. Това е единственият начин да постигнете успех.

7

Ангелската нумерология тълкува числото седем като число на духовен растеж, което означава време, подходящо за интроспекция. Уникален шанс да надникнете в своя духовен свят, за да разберете какво е наистина важно за вас. С помощта на медитация можете да установите качествен контакт с вашето „аз“. По този начин можете да придобиете вътрешна сила.

8

Числото осем е знак за изобилие. По правило тази фигура съдържа съобщение за предстоящи приятни промени. Възможно е значително подобряване на финансовото състояние. Трябва да помислите за дългосрочни планове и да вземете решение за лични цели. С този номер можете да се справите с всичко.

9

Цифрата 9 означава промяна на цикъла. Не забравяйте, че ви предстои нещо ново. С помощта на девет можете да погледнете на ситуацията по-широко. Струва си най-накрая да се отървете от миналите оплаквания и да продължите напред. Това важи и за личните отношения.

Как да изчислите вашето лично ангелско число

Има две техники за определяне на вашето ангелското число. Първият използва датата на раждане на лицето, вторият използва името ви.

Едноцифрените ангелски числа и главните числа се различават едно от друго: първите характеризират една черта, те се наричат ​​„енергия“, „вибрация“ и са свързани с лични качества, вторите описват няколко характеристики.

Главните числа носят комбинация от няколко енергии и са способни да покажат цял ​​набор от различни личностни черти. Например ангелското число 10 е признато за основно, тъй като съдържа енергията на едно (независимост) и нула (безусловна любов).

Метод  по рождена дата

Изчисляването на вашето лично ангелско число включва използването на инструментите на нумерологичната наука за определяне на числовия знак, който е от особено значение в живота ви.

Нека разгледаме поетапното изчисляване на ангелското число на даден човек.

Запишете датата си на раждане в необходимия формат ММ/ДД/ГГГГ.

Добавете всички числа поотделно. Да кажем, че ако сте родени на 23 юли 1981 г., тогава добавете 7 (юли) + 2 + 3 (число 23) + 1 + 9 + 8 + 1 (1981).

Събирайте числата, докато останете с едноцифрено число – едно от основните числа (11, 22 или 33) или двуцифрено число, което е значимо за вас. В този пример изглежда така:

7 + 2 + 3 + 1 + 9 + 8 + 1 = 31, след което добавете 3 + 1 = 4, което означава, че вашето число на ангел е 4.

Изчислявайки личното си число, получавате представа за уникалната енергия, която изпълва живота ви и възможността да я използва за личностно развитие.

Не пропускайте да прочетете и вашия хороскоп за днес и утре.

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Кюфтета с бял сос фрикасе

Ако харесвате пиле фрикасе, почти със сигурност ще сте любители и на кюфтета с бял сос фрикасе. Това е една чудесна манджа, която е...