Бобена разядка

Бобена разядка в навечерието на Коледа! Бобът присъства изключително често като компонент на празничното меню.

За тези от вас, които няма да приготвят бобена яхния или боб чорба, то поне може да заложат на тази страхотна бобена разядка, която възбужда апетита и чудесна подгряваща салата преди основното ястие.

Бобена разядка

Тази разядка е чудесен старт с който да започнете вечерята. Постна е, но в същото време съдържа куп ценни хранителни вещества, съдържащи се целината, лимона, лукът, чушката и разбира главния компонент – бобът.

Необходими продукти за разядката

  • 500 гр. сварен белен боб;
  • 1 глава червен лук;
  • 1 стрък целина;
  • 1 червена пиперка;
  • 1 червена люта чушка;
  • 3-4 скилидки чесън;
  • пресен сок от лимон;
  • червен пипер;
  • сол;
  • черен пипер;
  • магданоз;
  • 50 мл. зехтин (олио);

Начин на приготвяне

В подходяща купа намачкайте боба, но не го правете на пюре, нека да има и по едри парченца. Нарежете на ситно лука, целината, пипера и чушката и ги прибавете към боба. Настържете чесъна и прибавете и него.

Овкусете със сол, черен пипер, червен пипер, лимонов сок и зехтин по ваш вкус. Разбъркайте добре. Поднесете готовата разядка в подходящи купички поръсена с магданоз и брускети към нея.

Да ви е сладко!

Ако тази рецепта за бобена разядка за Бъдни вечер ви е допаднала, разгледайте и другите ни предложения за Постен печен боб по шопски и вкусна салата с боб и печени чушки.

Не пропускайте също и другите ни рецепти за салати.

Научавайте винаги първи най-новото от Тами Бг, като ни последвате в Google Новини

Препоръчано