Бобена разядка
Тази разядка е чудесен старт с който да започнете вечерята. Постна е, но в същото време съдържа куп ценни хранителни вещества, съдържащи се целината, лимона, лукът, чушката и разбира главния компонент – бобът.
Необходими продукти за разядката
- 500 гр. сварен белен боб;
- 1 глава червен лук;
- 1 стрък целина;
- 1 червена пиперка;
- 1 червена люта чушка;
- 3-4 скилидки чесън;
- пресен сок от лимон;
- червен пипер;
- сол;
- черен пипер;
- магданоз;
- 50 мл. зехтин (олио);
Начин на приготвяне
В подходяща купа намачкайте боба, но не го правете на пюре, нека да има и по едри парченца. Нарежете на ситно лука, целината, пипера и чушката и ги прибавете към боба. Настържете чесъна и прибавете и него.
Овкусете със сол, черен пипер, червен пипер, лимонов сок и зехтин по ваш вкус. Разбъркайте добре. Поднесете готовата разядка в подходящи купички поръсена с магданоз и брускети към нея.
Да ви е сладко!
Ако тази рецепта за бобена разядка за Бъдни вечер ви е допаднала, разгледайте и другите ни предложения за Постен печен боб по шопски и вкусна салата с боб и печени чушки.
Не пропускайте също и другите ни рецепти за салати.