НачалоКрасота и СтилПрическиБоб прически за къса...

Боб прически за къса и дълга коса

Ако търсите да имате напълно чисто нова визия за косата си, не търсете повече от перфектната за Вас Боб прическа. Дългият боб е един най-добрият външен вид за лятото. – наречен още лоб прическа.

Не само е супер стилен, но и може лесно да се поддържа. Ако чувствате, че лицето ви не може да се справи с тази прическа, помислете отново. Тази сладка кройка е идеална за абсолютно всяка форма на лицето. Дори всяка текстура на косата може да се възползва от дългата или късата боб фризура.

Боб прически за всяка дължина на косата

През последните няколко години всякакви знаменитости  с различни форми на лицето дебютираха с емблематични лоб и боб прически. Тази визия не е нещо, което скоро ще излезе от мода. Ето един поглед към някои от най-добрите лоб и боб прически, които ще ви помогнат да се вдъхновите за следващото ви посещение във фризьорския салон.

Боб прически с италиански привкус

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🌶 like the sauce (@simonatabasco)

В очарователния свят на боб прическите един стил излъчва чист италиански чар и това е италианският боб. Тази визия стига точно под брадичката и малко над раменете, с тежка линия, която добавя обем и привлекателност.  Италианската боб визия е много лесна за поддръжка в сравнение с по-късия боб, които изискват чести подстригвания.

Асиметричен Боб

Асиметричният боб има заоблена форма, като едната страна е по-къса от другата. Прави се във формата на полумесец надолу около главата, създавайки уникален и остър вид.

Обикновено по-късата страна стои по-тежко върху контура, но с помощта на ножица за текстура можете да подобрите асиметрията и да добавите мекота към краищата.

боб прически

Къдрава боб прическа

Къдравия Боб е, просто казано, боб прическа за хората с къдрава коса. Можете да се придържате към естествения си модел и стил. Ако искате да направите шикозен вид с  мокра коса добавете повече гел.

Френски Боб

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SAL SALCEDO (@salsalhair)

Френският боб обикновено е с по-къса дължина, като често стига преди линията на  брадичката и може да се направи със или без свободни кичури. При него се препоръчва по-редовни подстригвания, за да се запази отличителната дължина на френската боб прическа.

Боб прически с тъпи краища

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kim Truong (@kimkimnails)

Боб фризурите с тъпи краища падат около средата на врата и са изключително подходящи за права коса, макар това да не е задължително. Когато решите да си направите боб с тъпа линия отдолу трябва да подравните много добре и двете страни. Тази прическа на снимката по-горе е изключително подходящ пример, по който може да се водите.

Лоб прическа – дълъг Боб

Лоб прическите, известни също като дълъг боб, може да бъде постигнати чрез филираща ножица в краищата на косата. Обикновено лоб визията пада точно до рамото или малко над него. Едно от предимствата на лоб прическите е, че са относително лесни за поддръжка в сравнение с други стилове и предлагат гъвкавост, тъй като може да ги носите прави или леко накъдрени.

Сплетени Боб прически

Тук няма изненади и самото име говори красноречиво. Плетеният боб е боб прическа, оформена на малки плитки. За да постигнете този външен вид, трябва да посетите стилист, специализиран в техниките за сплитане на коси. След като плитките са готови е необходимо само минимално оформяне на визията. Дълготрайността на прическата, разбира се ще зависи от това колко бързо расте косата ви.

Флип Боб визия

Тази прическа е Боб визия със слоеве, които са оформени пригладени отзад на главата. Дължината може да варира, предлагайки гъвкавост за постигане на желания  вид. ТЗа да постигнете тази визия започнете с изсушена коса, след което използвайте средна кръгла четка, за да оформите краищата навън, създавайки онези игриви движения. За да поддържате прическата на място, завършете с лек, гъвкав лак за коса.

Боб прически на слоеве

Още една популярна прическа е многослойният боб, което се явява просто боб прическа с повече слоеве. За да постигнете този вид, стилиста трябва да създаде основната форма на боб визията, след което да включи слоеве, за да добави текстура към краищата. Добавянето на слоеве към боб е особено полезно за жени с фина коса, тъй като помага да се създаде обем на цялостната визия.

Боб Прическа А-силует

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zazzle Salon (@zazzlesalons)

А-силуетът е с градуирана кройка, така че е по-къс отзад и по-дълъг отпред. За да се постигне този стил, задната част на линията на косата е скъсена и градуирана, докато предната част остава малко по-дълга. Тази техника придава тежест и обем, което я прави идеална за жени с фина коса.

Боб фризура стил великия Гетсби

Изглежда, че боб прическите от ерата на Джей Гетсби не са отшумели напълно. Тази визия, напомняща за бляскавите 20-те години на миналия век в щатите, е елегантен боб, който изящно пада точно под ухото, често придружен от къси кичури. Въпреки това, преди се решите на тази прическа, е важно да се отбележи, че този външен вид трябва да се поддържа често с подстригване, за да се запази структурирания стил и късата дължина. Това означава, че може да не е най-добрият избор за тези, които търсят външен вид с по-лесна поддръжка.

боб прически

боб прическа

боб прически

боб прически

боб прическа

предишна статия
следваща статия
Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име