Боб с кисело зеле – вкусно лесно българско ястие. С настъпването на зимата в почти всеки дом може да се намери кисело зеле, с което може да си приготвим вкусно и апетитно боб със зеле. Изключително лесно за приготвяне ястие, но за сметка на това ужасно апетитно.
Боб с кисело зеле
Не се сещам за човек, който не обича да си похапва вкусен боб с кисело зеле, идеално за зимните вечери. Ето и нашата рецепта за приготвянето му, която никак не е сложна, даже точно обратното.
Продукти и съставки за фасул с кисело зеле
- 500 гр. сварен бял боб (може и готов буркан уврял боб)
- 700 гр. кисело зеле;
- червен пипер;
- олио.
Ето как да да направите вкусен боб с кисело зеле
Сварете предварително боба, като смените водата 2-3 пъти. Нарежете на ситно киселото зеле и го задушете в малко зелева чорба и добавете вода, ако чорбата е по-кисела. Гответе зелето, докато омекне.
Прибавете боба и гответе 10 минути. Отделно, в тиган запържете, в растителна мазнина, малко червен пипер, като внимавате да не почернее и го прибавете към боба със зелето.
Гответе още 10 минути. Вашето боб с кисело зеле е вече готов. Поднесете ястието от боб със зеле със сушена люта или червена чушка, леко запечена на котлон.
Да ви е сладко!
Не пропускайте и таз рецепта за вкусни сарми с листа от кисело зеле – класика за зимните месеци.