четвъртък, 30 май 2024
13.5 C
София
НачалоРецептиБоядисване на яйца със...

Боядисване на яйца със сода за хляб

Вижте колко лесно и ефектно става боядисването на яйца със сода за хляб. С наближаването на Великденските празници, всички търсим къде нови, къде стари методи и техники чрез които да боядисаме яйцата и нашите да станат най-красиви.

Въпреки че,  за да спазим традицията, е нужно просо да боядисаме няколко яйца в различни цветове, не всички се задоволяваме с едноцветните яйца. А колкото до децата, те най-много се радват и желаят да присъстват на този ритуал. Ако има деца около вас, то тази техника ще им допадне най-много, защото ще могат да покажат уменията си по рисуване.

Боядисване на яйца със сода за хляб

За подготовката по боядисването на яйцата ще ви е нужно да подготвите освен твърдо сварени яйца, сода за хляб и малко оцет. Всички знаем какво се получава когато се смеси основа с киселина. Е, вие ще разберете какво се случва с боядисаното яйце малко по-късно, когато добавите оцета.

Да преминем към действие. Първо си приготвяме всяка от боите по следния начин. В малка купичка слагаме 1 чаена лъжичка сода за хляб, добавяме малко от боята (може както течна, така и боя на прах) и разбъркваме с малко вода, че да се получи хубава смес за боядисване. Когато  сме направили това със всички налични цветове пристъпваме към самото боядисване и украсяване на яйцата.

Може да използвате четка за рисуване или памук, с които да боядисате яйцата с получената смес от сода за хляб и боята по най-добрия начин който ви хрумне. След като яйцето е боядисано идва и интересния момент. С малка пипетка, пълна с оцет, капвате по няколко капки на различни места от яйцето. Когато киселина (оцет) и основа (сода за хляб) встъпят реакция, вероятно знаете какъв ще е ефекта – „вулканична експлозия от цветове“ :). Именно тук яйцата се превръщат в произведение на изкуството.

Боядисване на яйца със сода за хляб

Този метод за Боядисване на яйца със сода за хляб е лесен, ефектен и ще бъде най-подходящ за децата, чрез който ще се забавляват истински.

Успех!

Не пропускайте нашите кулинарния предложения з великденски козунаци и кулинарни съвети по-долу.

Боядисване на яйца с ориз

Козунак по рецепта на Ваня Джорджевич

Великденски бъркан козунак без месене

Колко време се пече козунакът?

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Защо витамин Е трябва да бъде част от режима ви за грижа за кожата

Грижата за кожата с витамин Е не е нищо ново, но напоследък се наблюдава скок в популярността благодарение на тенденцията „стъклена кожа“. TikTok-ърите публикуват видеоклипове...