Брюкселско зеле с бял сос

Брюкселското зеле е идеалното допълнение към алкална диета и ще ви осигури всички хранителни вещества и антиоксиданти, необходими за по-здравословен начин на живот.

С толкова много начини да го включите в диета с ниско Ph в своите рецепти, брюкселското зеле може да бъде изненадващо здравословна съставка с ниска киселинност, за да започнете своята алкална диета.

Брюкселско зеле с бял сос

(за 5-6 порции)

  • 1,8 кг. брюкселско зеле;
  • 100 гр. масло;
  • 250 мл. прясно мляко;
  • 25 гр. брашно;
  • 25 гр. копър;
  • 25. гр. магданоз;
  • 8 гр. сол;
  • 1 лимон.

Начин на приготвяне

Брюкселското зеле се сварява в подсолена вода, отцежда се, залива се с част от разтопеното масло и се поръсва със ситно нарязаните копър и магданоз. В останалото масло се запържва брашното, след което се разрежда с млякото.

Полученият сос се вари 10-15 минути при непрекъснато бъркане, отстранява се от печката и се подправя със сол и лимонов сок. Свареното зеле се поставя в чиния, залива се с готовия сос и се поднася.

За по богат вкус, може да го прехвърлите в йенски съд и да го запечете за 10 минути на горна фурна, като добавите настърган пармезан или кашкавал.

Да ви е сладко!

Ако нашата рецепта за брюкселско зеле с бял сос ви е харесала, вижте и другите ни предложения за карфиол на фурна и яйчена крем супа.

снимка: stock.adobe.com

Научавайте винаги първи най-новото от Тами Бг, като ни последвате в Google Новини

Препоръчано