Бухти с кисело мляко и бакпулвер са популярна закуска в България. Те са пухкави, кръгли, квадратни или ромбовидни сладки хлебни изделия, приготвени в по-долната рецепта от кисело мляко и бакпулвер (както бабите са ги правили навремето). Традиционно, бухтите се сервират с прясно мляко или кисело мляко и се ядат за закуска или междинна закуска.
Как да направим Бухти с кисело мляко и бакпулвер?
Бухти с кисело мляко и бакпулвер могат да бъдат приготвени и с различни добавки към тях, като шоколад, джем, сироп или орехи, за да се варират вкусовите възможности.
Продукти за бухти с кисело мляко и бакпулвер
- 6 яйца,
- 1 чаена чаша брашно,
- 1 ч.л. сода бикарбонат,
- 1 чаена чаша кисело мляко,
- 200 гр олио.
Сироп за бързите бухти на баба
- 2 чаши (чаени) захар,
- 2 чаши (чаени) чаши вода,
- половин лимон.
Ето как се правят бързи бухти с кисело мляко и бакпулвер по бабина рецепта
- За да направите рецептата „бързи бухти на баба“ с кисело мляко и бакпулвер ще трябва добре да разбиете яйцата до пълно сгъстяване.
- Прибавяте кисело мляко и бакпулвер, който е предварително разтворен в него..
- Изсипвате се по малко от брашното към сместта от кисело мляко и бакпулвер при непрекъснато бъркане.
- Олиото се сгорещява в тиган. От тестото се взвема по 1 пълна супена лъжица и се пуска в сгорещеното олио.
- Изпържените и от двете страни тестени бухти се подреждат в чинията за сервиране и се оставят да се охладят.
- Сиропът се приготвя, като захарта и водата се оставят на огъня да поврят около 10 мин.
- Накрая сиропът се ароматизира с настъргана лимонова кора и се слага сокът на половин лимон.
- Подредените бухти се заливат с охладения захарен сироп.
Вече знаете как се правят бързи бухти с кисело мляко и бакпулвер от рецептите на баба.
Приятен апетит!