НачалоЗа домаБухти с кисело мляко...

Бухти с кисело мляко и бакпулвер (бързите бухти на баба)

Бухти с кисело мляко и бакпулвер са популярна закуска в България. Те са пухкави, кръгли, квадратни или ромбовидни сладки хлебни изделия, приготвени в по-долната рецепта от кисело мляко и бакпулвер (както бабите са ги правили навремето). Традиционно, бухтите се сервират с прясно мляко или кисело мляко и се ядат за закуска или междинна закуска.

Как да направим Бухти с кисело мляко и бакпулвер?

Бухти с кисело мляко и бакпулвер могат да бъдат приготвени и с различни добавки  към тях, като шоколад, джем, сироп или орехи, за да се варират вкусовите възможности.

Продукти за бухти с кисело мляко и бакпулвер

Бухти с кисело мляко и бакпулвер (бързите бухти на баба)

  • 6 яйца,
  • 1 чаена чаша брашно,
  • 1 ч.л. сода бикарбонат,
  • 1 чаена чаша кисело мляко,
  • 200 гр олио.

Сироп за бързите бухти на баба

  • 2 чаши (чаени) захар,
  • 2 чаши (чаени) чаши вода,
  • половин лимон.

Ето как се правят бързи бухти с кисело мляко и бакпулвер по бабина рецепта

Бухти с кисело мляко и бакпулвер (бързите бухти на баба)

  1. За да направите рецептата „бързи бухти на баба“ с кисело мляко и бакпулвер ще трябва добре да разбиете яйцата до пълно сгъстяване.
  2. Прибавяте кисело мляко и бакпулвер, който е предварително разтворен в него..
  3. Изсипвате се по малко от брашното към сместта от кисело мляко и бакпулвер при непрекъснато бъркане.
  4. Олиото се сгорещява в тиган. От тестото се взвема по 1 пълна супена лъжица и се пуска в сгорещеното олио.
  5. Изпържените и от двете страни тестени бухти се подреждат в чинията за сервиране и се оставят да се охладят.
  6. Сиропът се приготвя, като захарта и водата се оставят на огъня да поврят около 10 мин.
  7. Накрая сиропът се ароматизира с настъргана лимонова кора и се слага сокът на половин лимон.
  8. Подредените бухти се заливат с охладения захарен сироп.

Вече знаете как се правят бързи бухти с кисело мляко и бакпулвер от рецептите на баба.

Приятен апетит!

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име