Вита баница с готови кори (Одрински или кори на баба) – вкусна наслада за сетивата. Когато става въпрос за домашно приготвена вита баница, всички сме безсилни пред уникалния и вкус. И малки и големи се радваме на ухаещата на масло, пухкава, хрупкава, току що извадена от фурната вита баница с готови кори по мързеливата рецепта.
Сигурно сте попадали на много рецепти за баница, от които сте изпробвали доста, но все нещо не ви се получава. Нашата рецепта, която сме ви приготвили за днес е изпитана и ви гарантираме че останете приятно изненадани от резултата.
Как да си направите бърза, домашна вита баница с готови кори
Сочна, пухкава и ароматна-да си оближеш пръстите.
Необходими продукти за мързеливата баница
- 1 пакет готови кори (печени на пещ, ако желаете може да ползвате фини);
- 5 бр. яйца;
- 300 гр. сирене;
- 1 кофичка кисело мляко;
- 100 мл. газирана вода;
- 1 пакетче бакпулвер;
- олио;
- масло.
Начин на приготвяне на баницата
Разбъркайте в купа яйцата, киселото мляко, бакпулвера и газираната вода. Разстелете първата кора, намажете я, с помощта на четка, с олио.
Рецепта за перфектните американски палачинки с мляко – идеално кръгли и пухкави
Сложете равномерно по цялата кора от яйчената смес, натрошете сирене и завийте кората на руло. В предварително намазана с олио тавичка подреждайте готовите кори във формата на охлюв.
Процедирате така с всички кори докато свършат или напълните тавата. Разтопете масло и отново с помощта на четка намажете обилно с масло. Печете баницата в предварително загрята фурна с вентилатор на 180 градуса, до получаването на апетитен загар.
Успех!
Ако нашата рецепта за бърза домашна вита баница с готови кори с готови кори ви е харесала, вижте и другите ни предложения за пухкав кекс с кисело мляко и домашен хляб с мая.
Не пропускайте и нашето гурме предложение за султан кебап, отново тестено изкушение, но този пък с плънка от месо.