Бърза и лесна рецепта за баница с праз

Рецепта за баница с праз. Ако има някое печиво с което да се експериментира толкова много, то едно от тях е баницата, а през зимата, приготвянето на баница с основен компонент за плънката праз лук е предпочитан вариант пред този със спанак и класическа баница със сирене и яйца.

Продукти и подправки за баница с праз

  • 7-8 стръка праз лук;
  • 2 яйца;
  • 1 пакет готови кори за баница;
  • олио;
  • черен пипер.

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно праз лука и го запържете в сгорещена мазнина до омекване. Свалете го от котлона и го подправете с черен пипер и чукнете двете яйца, разбъркайте. В намазнена тавичка сложете една кора, намажете с мазнина на места, отгоре сложете друга и разпределете от плънката с праз.

Направете същото с останалите продукти като най отгоре завършите с кора, която да намажете отново с мазнина. Изпечете баницата в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато придобие златист загар.

Да ви е сладко!

Разгледайте и предложенията ни за:

Боб по манастирски

Многопластова праз баница

Паста с четири вида сирена

Научавайте винаги първи най-новото от Тами Бг, като ни последвате в Google Новини

Препоръчано