Рецепта за баница с праз. Ако има някое печиво с което да се експериментира толкова много, то едно от тях е баницата, а през зимата, приготвянето на баница с основен компонент за плънката праз лук е предпочитан вариант пред този със спанак и класическа баница със сирене и яйца.
Продукти и подправки за баница с праз
- 7-8 стръка праз лук;
- 2 яйца;
- 1 пакет готови кори за баница;
- олио;
- черен пипер.
Начин на приготвяне
Нарежете на ситно праз лука и го запържете в сгорещена мазнина до омекване. Свалете го от котлона и го подправете с черен пипер и чукнете двете яйца, разбъркайте. В намазнена тавичка сложете една кора, намажете с мазнина на места, отгоре сложете друга и разпределете от плънката с праз.
Направете същото с останалите продукти като най отгоре завършите с кора, която да намажете отново с мазнина. Изпечете баницата в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато придобие златист загар.
Да ви е сладко!
Разгледайте и предложенията ни за: