Бърза туршия в кофа
Хубавото на тази туршия, е че е наистина бърза, количеството не е голямо, но може да я правите почти по всяко време, стига да намерите свежи и качествени зеленчуци.
Необходими продукти за туршията
- 3 глави карфиол (цветно зеле);
- 2 кг. лук (арпаджик);
- 5 червени/зелени чушки (или камби);
- 500 гр. бамя (по желание);
- 500 гр. зелени домати;
- 2 глави целина;
- 6-7 моркова;
- няколко люти чушки;
- 3-4 глави чесън.
- сол (4 кафени чашки).
* количествата на продуктите може да се нагласят/променят по ваше желание
Начин на приготвяне
Изчистете арпаджика от люспите. Отделете и обелете скилидките на чесъна и нарежете морковите на кръгчета или по-едри парчета. Целината се нарязва с нож на едро.
Накъсайте цветното зеле на розетки, пиперките нарежете на по-едро, докато лютите чушки на ситно. Зелените домати оставете цели. Подредете грижливо в кофата приготвените зеленчуци.
Сложете на котлона да кипне 4 литра вода, към която прибавете 2 литра оцет и 4 кафени чашки сол, когато заври маринатата прибавете 2-3 дафинови листа и 3 лъжици смлян синап (синапа може да увиете в тензух). Оставете маринатата да се охлади и залейте туршията с нея.
След като я преточите два-три дни, приберете туршията на сухо и хладно място. Туршия в кофа по бързия начин може да се направи и в тенджера или в друг подходящ съд. Така приготвена туршията е готова до 10 дни.
Успех!
Надяваме се, че нашата рецепта за бърза туршия в кофа ви е харесала, ако е така, вижте и другите ни предложения за бърза туршия на баба, както и тази рецепта за кисело зеле в буркан, което става за нула време.
Ако сте закъснели и още не сте заложили зимнина от зелки, то не пропускайте тази 100% изпитана рецепта за кисело зеле в бидон.