Бърза туршия в кофа – един лесен и безкомпромисен начин за направата на вкусна зимнина. Защо в кофа? Защо не! Туршия може да се направи в различни съдове, а днешната рецепта, която сме ви приготвили е именно за бърза туршия в кофа. Един удобен, лесен и бърз начин за направата и.
Бърза туршия в кофа
Хубавото на тази туршия, е че наистина ще стане по-бързо, количеството не е голямо, но може да я правите почти по всяко време, стига да намерите приличен сорт зеле.
Необходими продукти за туршията
- 3 глави карфиол (цветно зеле);
- 2 кг. лук (арпаджик);
- 5 чушки;
- 500 гр. бамя;
- 500 гр. зелени домати;
- 2 глави целина;
- 6-7 моркова;
- няколко люти чушки;
- 3-4 глави чесън.
- сол (4 кафени чашки).
Начин на приготвяне
Изчистете арпаджика от люспите. Отделете и обелете скилидките на чесъна и нарежете морковите и целината на кръгчета.
Накъсайте цветното зеле на розетки, пиперките нарежете по-на едро, докато лютите пиперки на ситно. Зелените домати оставете цели. Подредете грижливо в кофата приготвените зеленчуци.
Сложете на котлона да кипне 4 литра вода, към която прибавете 2 литра оцет и 6 кафени чашки сол, когато заври маринатата прибавете 2-3 дафинови листа и 3 лъжици смлян синап. Оставете маринатата да се охлади и залейте туршията с нея.
След като я преточите два-три пъти, приберете туршията на сухо и хладно място. Бърза туршия в кофа може да се направи и в тенджера или в друг подходящ съд.
Успех!
Надяваме се, че нашата рецепта за бърза туршия в кофа ви е харесала, ако е така, вижте и другите ни предложения за бърза туршия на баба, както и тази рецепта за кисело зеле в буркан, което става за нула време.
Ако сте закъснели и още не сте заложили зимнина от зелки, то не пропускайте тази 100% изпитана рецепта за кисело зеле в бидон.