НачалоЗдравеБързо премахване на гел...

Бързо премахване на гел лак за нокти в домашни условия

Ако не сте ходили до местния салон за маникюр от няколко седмици, се обзалагаме, че вашият здрав гел маникюр вероятно има нужда от освежаване. Носенето на стар гел лак твърде дълго може да навреди на здравето на вашите естествени нокти. Дисбалансът между съществуващия лак и вашите естествени нокти може в крайна сметка да ги остави с повдигнати, назъбени ръбове и да станат по-крехки отколкото би трябвало.

Премахнете го възможно най-скоро. Само с няколко инструмента и малко търпение ще имате здрави естествени нокти за нула време.

Как салоните свалят гел лак за нокти

За бързо премахване на гел лак повечето салони за нокти нанасят напоени с ацетон памучни тампони директно върху ноктите ви и ги увиват в алуминиево фолио. Ако остатъчният лак не може лесно да се отстрани след период на изчакване от 10 минути може също да се използват професионални инструменти.

Как да премахнете гел лак за нокти у дома

Може да бъде изкушаващо да отлепите своя гел лак, след като започне да изглежда износен. Но докато удовлетворението от освобождаването на ръцете ви от изтощения вид трае само мигове, възможното увреждане, което можете да нанесете на ноктите си, може да отнеме седмици за възстановяване.

Премахване на горния слой с пила

Процесът на премахване на гел лак у дома изглежда почти точно както в салона. Първо, ще ви трябва нова пила за нокти с която внимателно да изпилите само горния слой.

Експерти препоръчвам да използвате пила за нокти 100/180, за да отстраните нежно колкото можете повече от горния слой. Ще знаете, че сте премахнали достатъчно горно покритие, когато цветът избледнее и покритието стане матово. Внимавайте да не изпилите целия си остатъчен лак, тъй като това също може да причини увреждане на ноктите.

Накисване

Сега за стъпката, която ще тества вашето търпение. Поставете памучен тампон с ацетон върху всеки от ноктите си, след което увийте върха на пръста си във фолио, за да го задържите на място. Ацетонът се изпарява бързо и най-голямата грешка, която може да стане е гелът да не се отдели напълно.

Оставете ноктите си да се напоят за около 10 до 15 минути или по-дълго, ако лакът не се свлича лесно. Ще разберете, че ацетонът е отстранил напълно гела, когато лакът изглежда повдигнат от нокътя.

Отстраняване на гел лакът

Ако вашият лак не се свлича лесно след първите две стъпки, вземете пресен памук, напоен с ацетон, и го поставете върху нокътя за още няколко минути. Работейки върху един нокът наведнъж, използвайте внимателно завъртане и притискане, за да издърпате фолиото.

Тези три лесни стъпки направени една след друга би трябвало лесно да премахнат гал лакът от вашите нокти.

Докато ацетонът върши чудеса при премахването на гела, той може да направи нокътя ви чувствителен и сух. След като целият лак изчезне, добавете обратно влага в леглата на ноктите си с подхранващо масло.

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име