НачалоРецептиВинен кебап - рецепта...

Винен кебап – рецепта за вкусен вин кебап с ориз за гарнитура

Винен кебап – една уникално вкусна рецепта за класически вин кебап и ориз за гарнитура. Виненият кебап определено е вълнуваща гастрономична наслада, която съчетава богатия вкус на свинското месо с червено вино и ароматни подправки. Тази традиционна рецепта, вдъхновена от балканската и средиземноморска кухня, ще ви пренесе на пътешествие сред незабравими вкусове и ще искате още и още с всяка следваща хапка.

Рецепта за винен кебап

Този вид кебап може да се срещне в различни вариации по целия свят, като често е асоцииран с приятни вечери и обилно похапване с повечко топене на хляб 🙂 В следващите редове ще ви представим как да приготвите съвършенния винен кебап в комбинация с ориз към него.

Необходими продукти за вин кебап

Винен кебап

  • 1 кг. свинско бонфиле или свинска плешка (може и говеждо по желание);
  • 2 средни глави лук;
  • 250мл. каберне совинъон или друго хубаво червено вино;
  • 2 големи домата;
  • 1,600 мл. вода;
  • 80 до 100мл. олио или на око;
  • 1с.л. червен пипер;
  • 2 дафинови листа;
  • сол;
  • черен пипер;
  • 2 с.л. брашно;
  • магданоз за поръсване;
  • 1ч.ч. ориз;
  • 50гр. масло.

Как се прави винен кебап в 6 лесни стъпки

Винен кебап

В предварително загрятото олио запържваме нарязаното на кубчета свинско месо. Когато започне да почервенява добавяме и нарязания на ситно лук.

След като лукът се е позапържил, добавяме червеното вино и готвим за още 10 минути за да се изпари алкохола. Добавяме настърганите домати и готвим 5 мин.

Прибавяме солта, черния пиипер, червения пипер и дафиновите листа и накрая водата. Готвим до пълно сваряване на месото и ако има нужда доливаме още вода.

След като месото се е сварило разбиваме брашното с малко студена вода и отнемаме тенджерата от котлона и добавяме разбитото брашно с вода, като  непрекъснато бъркане.

Сваряваме ориза, като го подправяме със сол, а след като го махнем от котлона добавяме и маслото.

В чинията слагаме от ориза (може да го оформим с помощта на ринг), сипваме от нашия неповторим винен кебап и поръсваме с магданоз (по желание). Сервираме с домашно приготвен хляб.

С тази рецепта ви гарантираме, че ще съчетаете удоволствието от готвенето с насладата от хранене. Виненият кебап е истинско гурме изкушение, което ще впечатли вашите сетива и ще ви отведе на кулинарно пътешествие из неустоимия свят на вкусовете.

Бон апети!

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Морковена торта с маскарпоне

Всички обичаме торти и най-често те са еднотипни от няколко блата, слепени с крем, но тази рецепта за морковена торта с маскарпоне, ще разчупи...