Винен кебап – една уникално вкусна рецепта за класически вин кебап и ориз за гарнитура. Виненият кебап определено е вълнуваща гастрономична наслада, която съчетава богатия вкус на свинското месо с червено вино и ароматни подправки. Тази традиционна рецепта, вдъхновена от балканската и средиземноморска кухня, ще ви пренесе на пътешествие сред незабравими вкусове и ще искате още и още с всяка следваща хапка.
Рецепта за винен кебап
Този вид кебап може да се срещне в различни вариации по целия свят, като често е асоцииран с приятни вечери и обилно похапване с повечко топене на хляб 🙂 В следващите редове ще ви представим как да приготвите съвършенния винен кебап в комбинация с ориз към него.
Необходими продукти за вин кебап
- 1 кг. свинско бонфиле или свинска плешка (може и говеждо по желание);
- 2 средни глави лук;
- 250мл. каберне совинъон или друго хубаво червено вино;
- 2 големи домата;
- 1,600 мл. вода;
- 80 до 100мл. олио или на око;
- 1с.л. червен пипер;
- 2 дафинови листа;
- сол;
- черен пипер;
- 2 с.л. брашно;
- магданоз за поръсване;
- 1ч.ч. ориз;
- 50гр. масло.
Как се прави винен кебап в 6 лесни стъпки
В предварително загрятото олио запържваме нарязаното на кубчета свинско месо. Когато започне да почервенява добавяме и нарязания на ситно лук.
След като лукът се е позапържил, добавяме червеното вино и готвим за още 10 минути за да се изпари алкохола. Добавяме настърганите домати и готвим 5 мин.
Прибавяме солта, черния пиипер, червения пипер и дафиновите листа и накрая водата. Готвим до пълно сваряване на месото и ако има нужда доливаме още вода.
След като месото се е сварило разбиваме брашното с малко студена вода и отнемаме тенджерата от котлона и добавяме разбитото брашно с вода, като непрекъснато бъркане.
Сваряваме ориза, като го подправяме със сол, а след като го махнем от котлона добавяме и маслото.
В чинията слагаме от ориза (може да го оформим с помощта на ринг), сипваме от нашия неповторим винен кебап и поръсваме с магданоз (по желание). Сервираме с домашно приготвен хляб.
С тази рецепта ви гарантираме, че ще съчетаете удоволствието от готвенето с насладата от хранене. Виненият кебап е истинско гурме изкушение, което ще впечатли вашите сетива и ще ви отведе на кулинарно пътешествие из неустоимия свят на вкусовете.
Бон апети!