Рецепта за бисквитена торта с яйчен крем. Повечето от хората обичат да си похапват торта, но нека се признаем че купешките сладкиши невинаги отговарят на очакванията ни. Освен че понякога са прекалено сладки, допълнително са натоварени с палмови мазнини и глюкоза.
Тази бисквитена торта може да не е най-подходящия сладкиш за официален празник, но със сигурност поне знаете какво слагате в него и може да контролирате продуктите така както намерите за добре.
Виж още: Класически крем карамел
Рецепта за домашна бисквитена торта
Тази бисквитена торта с домашен крем е лесна за приготвяне и още по-бърза за направа. Може да ползвате и крем за слепване от готови пакетчета нишесте с мляко, но ви съветваме да си направите този вкусен домашен яйчен крем, който ще ви отнеме само 15 минути. Ще са ви нужни още около 10 минути след това, за да сглобите тортата. Ето и необходимите продукти:
За домашния яйчен крем:
- 1 л. прясно мляко;
- 6 жълтъка;
- 50 гр масло;
- 1 ч.ч. захар;
- 1 ванилия;
- 70 гр натурално царевично нишесте.
За тортата
- 2 или 3 пакета бисквити ванилия (в зависимост от големината на тавичката ви);
- 1/2 пакет натрошени шоколадови бискивити за поръсване;
- 50 гр разтопен шоколад за украса (по желание).
Начин на приготвяне
Отделяте 200 мл мляко, а останалото затопляте на котлона на среден огън. В отделеното мляко разбивате с бъркалка жълтъците със захарта и нишестето.
Следва да добавите разбитата смес към вече затопленото и да бъркате докато крема се сгъсти напълно. Отнемате настрана и добавяте ванилията и маслото и разбърквате добре. По-голямата част от работата е свършена.
Следва в правоъгълна тавичка да наредите ред бисквити и един слой от яйчния крем, леко поръсвате с натрошените шоколадови бисквити и повтаряте стъпката, докато наредите и последния ред, след което намазвате тортата с домашния крем и поръсвате обилно с натрошените шоколадови бисквити.
Ако желаете, може да разтопите малко шоколад и на тънка струйка от височина да гарнирате тортата с него. Оставяте настрана докато крема се охлади и прибирате в хладилника за една нощ да омекнат бисквитите.
Успехът на тази бисквитена торта е гарантиран, стига да приготвите домашния яйчен крем и тортата да престои поне 10 часа за да попие от него.
Да ви е сладко!
Не пропускайте: 3 рецепти за морковен торта
Торта часовник за официален повод
Торта с бял шоколадов мус и блат от орехи
снимка: Еми Попова