Вкусни бухти с кисело мляко

Добре приготвените бухти с кисело мляко може би заемат 3-то място, след  палачинките и пухкавите мекиците, за приготвяне на бърза закуска. Разбира се да не  забравяме и баничките, но те са една цяла отделна и голяма категория печива.

Няма как да забравим ароматно ухаещите бухти рано сутрин, които или баба или мама са приготвили с добре познатата ни ромбовидна форма, приятен загар, надигнали се при пържене почти до пръсване.

Бухти с кисело мляко

Затова решихме да припомним една стара рецепта за бухти, в оригинал, без да я изменяме изобщо. Ако сместа ви стане по-гъста, то може да ги нарежете на ромб, ако пък се получи по-рядка, просто загребвайте с лъжица от нея и пържете.

Продукти за една порция

  • 2 яйца;
  • 200 грама кисело мляко;
  • олио за пържене;
  • 200 грама брашно;
  • 1 чаена лъжичка сода бикарбонат;
  • пудра захар за поръсване и ванилия;
  • олио за пържене.

Техника за приготвяне

Яйцата се разбъркват с киселото мляко много добре с телена бъркалка.

Брашното се пресява в отделен съд за да се насити с въздух, така след пържене бухтите ще станат по пухкави.

Добавяте содата, след което и брашното и замесвате смес, която не е много гъста.

Ако ще оформяте бухтите на ромбоиди, трябва да направите по-гъста смес почти като за тесто.

От така приготвената смес с лъжица, която предварително е намокрена с вода, се загребват топки, които се пускат в силно загрято олио.

След загряване на мазнината, намалявате котлона на умерен огън и така пържите от двете страни, докато се зачервят хубаво и получат приятен кафеникав загар.

Поднасяте готовите бухти купичка с кисело мляко  поръсени с пудра захар или залети със сироп. Или пък със сирене, на който както му е вкусно.

Успех!

Разгледайте и другите ни рецепти за тестени закуски:

Научавайте винаги първи най-новото от Тами Бг, като ни последвате в Google Новини

Препоръчано