Рецепта за градинарска супа по руски със зеленчуци и бучка масло. След всички тези празници, изобилстващи с месни ястия, наистина е време да се премине на малко по-лека храна, едновременно разтоварваща и пълна с така нужните ни витамини през студените месеци.
Градинарска супа
За да направите тази супа ще са ви нужни наистина малко някои продукти, за които може и да се поразходите до магазина. Въпреки това, не мислим че ще съжалявате, а точно обратното, заслужава си цялото време и търпение за да набавите нужните продукти и да приготвите тази вкусна витаминозна супа.
Необходими продукти
По-долу изброените продукти са за 4-ри порции от таз великолепна градинарска супа.
- 500 гр. кости;
- 100 гр. моркови;
- 200 гр. картофи;
- 80 гр. зелен фасул;
- 60 гр грах;
- 40 гр. кервиз;
- 80 гр киселец;
- 40 гр овесени ядки;
- 40 гр масло;
- магданоз;
- черен пипер;
- 1/4 лимон;
- сол на вкус.
Начин на приготвяне
Измивате костите добре, слагате ги в тенджера и ги заливате със студена вода. Варите около 2 часа. След това бульонът се прецежда и към него прибавяте предварително нарязаните на дълги ивици моркови и целина и варите на среден огън.
Когато поомекнат добавяте картофите, нарязани на кубчета и почистения и измит киселец. Докато къкрят на слаб огън в отделен съд сварявате граха, зеления боб и овесените ядки.
Прибавяте ги кум основната супа и всичко това оставяте да поври още за около 5 минути. Подправяте със сол на вкус, черен пипер и добавяте сока на четвърт лимон. По желание, може да гарнирате вашата градинарска супа с магданоз.
Да ви е сладко!
Разгледайте и другите ни предложения за зеленчукови супи, подходящи за сезона.