НачалоРецептиСупиГрадинарска супа по руски

Градинарска супа по руски

Рецепта за градинарска супа по руски със зеленчуци и бучка масло. След всички тези празници, изобилстващи с месни ястия, наистина е време да се премине на малко по-лека храна, едновременно разтоварваща и пълна с така нужните ни витамини през студените месеци.

Градинарска супа

За да направите тази супа ще са ви нужни наистина малко някои продукти, за които може и да се поразходите до магазина. Въпреки това, не мислим че ще съжалявате, а точно обратното, заслужава си цялото време и търпение за да набавите нужните продукти и да приготвите тази вкусна витаминозна супа.

Необходими продукти

По-долу изброените продукти са за 4-ри порции от таз великолепна градинарска супа.

  • 500 гр. кости;
  • 100 гр. моркови;
  • 200 гр. картофи;
  • 80 гр. зелен фасул;
  • 60 гр грах;
  • 40 гр. кервиз;
  • 80 гр киселец;
  • 40 гр овесени ядки;
  • 40 гр масло;
  • магданоз;
  • черен пипер;
  • 1/4 лимон;
  • сол на вкус.

Начин на приготвяне

Измивате костите добре, слагате ги в тенджера и ги заливате със студена вода. Варите около 2 часа. След това бульонът се прецежда и към него прибавяте предварително нарязаните на дълги ивици моркови и целина и варите на среден огън.

Когато поомекнат добавяте картофите, нарязани на кубчета и почистения и измит киселец. Докато къкрят на слаб огън в отделен съд сварявате граха, зеления боб и овесените ядки.

Прибавяте ги кум основната супа и всичко това оставяте да поври още за около 5 минути. Подправяте със сол на вкус, черен пипер и добавяте сока на четвърт лимон. По желание, може да гарнирате вашата градинарска супа с магданоз.

Да ви е сладко!

Разгледайте и другите ни предложения за зеленчукови супи, подходящи за сезона.

Спаначена крем супа

Копривена супа

Крем супа от тиква и картофи

Пилешка крем супа

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име