Джинджифилови коледни сладки – магията на Коледа събрана в хапка сладко изкушение. Тези сладки са на основата на маслено тесто и са доста лесни за изпълнение, станаха популярни при нас през последните години.
Джинджифилови коледни сладки
С приготвянето им, ще изпълните дома си с коледно ухание а децата ще могат да се включат и те в приготвянето им, като изрежат сладките с подходящи коледни формички, а след това ги украсят и закачат на елхата. С две думи радост за малки и големи, през най-хубавото време от годината.
Ето какво ви е нужно да направите джинджифилови коледни сладки
Малко време, желание и усмивките на близките ни хора. 🙂
Продукти и съставки за коледни сладки с джинджифил
- 330 гр. брашно;
- 125 гр. меко масло;
- 1 яйце;
- 2/3 ч.ч. кафява захар;
- 6 с.л. мед (течен);
- 1/2 ч.л. хлебна сода;
- 1 ч.л. канела (равна);
- ванилия;
- 1 ч.л. бакпулвер;
- 1 ч.л. (равна) джинджифил на прах.
Начин на приготвяне на коледни сладки с джинджифил и канела
Разбийте маслото с меда, прибавете захарта, като продължавате да разбивате. Добавете яйцето, разбийте отново. Прибавете всички сухи съставки, които предварително сте минали през сито. Добавянето на брашното нека става постепенно.
Замесете меко тесто, ако е много не слагайте всичкото брашно или пък ако е малко добавете още. Трябва да получите меко тесто. приятно за работа. Набрашнете плота, поставете тестото, поръсете и отгоре с брашно и го разточете на кора с дебелина 3-4 мм. Изрежете сладките с подходящи коледни формички по ваш вкус.
Изпечете сладките върху хартия за печене на 170-180 градуса докато порозовеят леко.
Изпечените и охладени сладки може да украсите с айсинг, разтопен шоколад, да украсите като човечета или да ги слепите с мармалад. Оставяме този избор на вас.
Успех!
Ако нашата рецепта за джинджифилови коледни сладки ви е харесала, вижте и другите ни предложения за баклава с готови кори и плънка от орехи класическа рецепта и сладкиш с тиква.