НачалоКрасота и СтилПрическиЕлегантни къси прически за...

Елегантни къси прически за жени над 50

Жената не престава да бъде жена с възрастта и тези къси прически за жени над 50 само доказват това. Промяната на външния вид и експериментирането със стилове е в  природата на нежния пол. Скучно е да имате една и съща прическа от десетилетия, затова се устремете към повече комфорт, избирайки къси прически, които не изискват поддръжка. Късите прически за жени над 50 години могат да бъдат стилни и дори шикозни и следните примери ще докажат това.

Къси прически за жени над 50 години

Жените над 50 се стремят към респектиращи, но модерни прически. Има няколко правила, които ще ви помогнат да постигнете такава визия. Първо срешете кичурите си назад, за да изглеждате отворени и елегантни. Избягвайте рошави прически, тъй като изглеждат небрежни и неудобни на по-възрастните жени.

Бретонът е добър избор, тъй като ви прави да изглеждате по-млади, но се опитайте да го поддържате спретнат и тънък или оформен на една страна, така че челото ви да не е напълно покрито.

Помислете за по-светли нюанси на косата, тъй като те лесно ще отнемат години от лицето ви. Сребристата коса може да изглежда изключително добре на по-възрастните жени. Ако все още не сте готови да преминете към сива коса, помислете за кафяви към руси решения или такива с акценти.

Освен това се уверете, че се придържате към общите препоръки как да изберете прическа за вашата форма на лицето и текстура на косата. Например, фината коса изглежда по-сладка, когато е подстригана късо и на пластове, докато гъстите коси изглеждат по-добре в дълга фризура.

Подмладяваща пикси прическа

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SalonCentric (@saloncentric)

Твърде често жените поддържат косата си дълга, въпреки че дължината може да не е подходяща. Ако вашият стилист препоръча късо подстригване, просто опитайте този стил. Правилната пикси подстрижка може не само да придаде по-млад вид, но също така ще спести часове време за поддръжка.

Сребърно пикси – къси прически за жени над 50

 

View this post on Instagram

 

A post shared by noelle smith (@beesquare)

Напоследък сребристия цвят се превърна в модерен цвят за жени от всички възрасти. Определено можем да признаем по-възрастните жени за подгласничките в тази мода. Студеният тон подчертава сините очи и се съчетава добре с всички стилове на къси прически.

Боб с балеаж

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rina Ferguson Harvey (@goddessngloss)

Слоевете под ъгъл в късите прически за по-възрастни жени внасят острота и дефиниция, които от своя страна създават младежка и свежа външност. Важно е да оставите професионален фризьор да ви насочи как да оформите косата си, за да можете да покажете шикозната си боб прическа с балеаж в най-добрия й вид.

Прическа за остра и чуплива коса

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SERGIO AUGUSTO (@se_augusto)

Повечето къси прически за жени над 50 години предлагат елегантенили разчорлен външен вид, подходящ за жени с различни вкусове и начин на живот. Изберете между актуалните боб или изрязани пикси с по-къса коса.

Къси прически за жени над 50 с цвят лавандула

Използвайте бялата коса във ваша полза. Създава страхотен фон за най-меките пастелни цветове без досадните усилия за избелване и тонизиране. Създайте обем с къси пернати слоеве и тънки кичури за по-забавен стил.

Накъсано пикси със заострен тил за жени над 50

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elaine Sileo (@elainedoes_hair)

За странно, но същевременно модерно решение за къса коса, помолете фризьора си за накъсана и заострена пикси подстрижка. Изтъняването постепенно скъсява дължината на кичурите ви от върха на главата до тила. Това може да е една от най-късите прически, но със сигурност е елегантна.

Русо пикси с бретон

къси прически за дълга коса
Jean Claude

Пиксито е класическа прическа и вечна визия, която винаги изглежда добре. Приспособете своята, за да отговаря на вашите черти на лицето и вашата личност. Вижте как дългият страничен бретон подчертава рамките на очилата и невероятни скули.

Пепеляво-руса прическа за жени над 50

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jen Long Retassie (@itsacuthairworld)

По-възрастните жени понякога усещат мекота в лицето с напредване на възрастта. Заострената визия добавя финес със извитите ръбове и привлича вниманието към тясната брадичка.

Многослоеста къса прическа

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tiffany Shobe (@_shobestyle_)

Една по-традиционна прическа за жени над 50 години може да е подходящата, ако се насочите повече към класическия стил. Не забравяйте да покажете всички слоеве на кичури, като ги подчертаете с акценти от различен, но сходен цвят.

Модерна къса прическа в два цвята за жени над 50

жж

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tracy Ansell (@tracyansell)

Може би не искате да предпочетете все още сивия цвят. Няма нищо лошо в това. Опитайте да бъдете смели с двуцветно пикси: руса горна част и кафява долна част. Смесете някои по-тъмни слаби нюанси през короната, за да добавите измерение и да свържете външния вид.

Къси прически за жени над 50 с чуплива коса

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Deidre Wysong (@deidrewysonghair)

Покажете чупливата си или къдрава коса с елегантна къса подстрижка. Ако изберете топъл нюанс, използвайте акценти, за да разчупите цвета и да подчертаете текстурата.

Обемна двуцветна фризура

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Trevor Schweitzer (@hair_by_trevor)

Късите слоеве около темето на главата са ключови за добавяне на обем към вашата визия. Това е особено полезно за дами с кръгло лице, тъй като височината ще издължи цялостната форма. Добавянето на някои смели контрастни цветове отстрани визуално балансира обема отгоре.

Къси прически за кръгло лице

Обмени къси прически за жени над 50 в цвят „Сол и пипер“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Deidre Wysong (@deidrewysonghair)

Преплетените нюанси на черно и сребристо придават на жените много естествено изглеждаща, но същевременно великолепна прическа. Допълнете тази палитра с елегантен къс боб , който включва дълги извити слоеве. Нанесете малко пяна за повдигане на корените върху влажна коса и я изсушете назад с кръгла четка за допълнителен обем и лак.

Пикси Боб за къса коса за жени над 50

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Canary Rock Salon (@canaryrocksalon)

Няма нищо обикновено в тази шикозна кройка, тъй като тя има толкова много ярки детайли: дълги, изпъкнали кичури близо до лицето, къси пикси слоеве на темето и подреден боб отзад. Просто е страхотна!

Платинена къса прическа

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shauna Grow (@chicover50)

Зрелите жени имат уникалното предимство да разтърсват платинена коса и все още да изглеждат напълно естествени. Такъв поразителен цвят наистина може да стои сам по себе си, без промяна на нюанса. Студените тонове само допълнително ще подчертаят прическата.

къси прически за жени над 50
ketkes.com

къси прически за жени над 50

къси прически за жени над 50

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име