Есенен гювеч с патладжани, грах и картофи на фурна

Рецепта за есенен гювеч с патладжани и грах, който ще промени представите ви за вкусно приготвена храна само от зеленчуци. Приятен апетит!

С настъпването на есента, когато природата ни дарява с изобилие от свежи зеленчуци, е идеалното време да приготвим вкусни манджи, които не само ще ни сгреят, но и ще ни заредят с енергия.

В тази рецепта ще ви покажем как да приготвите класически есенен гювеч с патладжан и грах – ястие, което има  неповторим вкус  в същото време засища.

Рецепта за есенен гювеч

Необходими продукти

  • 1 патладжан, нарязан на кубчета;
  • 200 г грах;
  • 2 картофа нарязани едро;
  • 1 глава лук;
  • 2 моркова, нарязани на колелца;
  • 1 червена чушка;
  • 1 зелена чушка;
  • 3 домата, обелени и нарязани на едро;
  • 2 супени лъжици олио;
  • 1 чаена лъжичка червен пипер;
  • 1 ч.л. чубрица;
  • сол и черен пипер на вкус;
  • 1/2 чаена чаша вода;
  • прясна мащерка.

Начин на приготвяне:

В голям тиган загрейте олиото на средна температура. Добавете нарязания патладжан и го запържете за около 5 минути, докато започне да омеква и леко покафенее.

Добавете лука, морковите и картофите и ги задушете за 5-7 минути, докато и те започнат да омекват.

След това добавете червената и зелената чушка, доматите и граха. Разбъркайте добре и гответе още 5 минути.

Поръсете с червения пипер, чубрицата, солта и черния пипер. Налейте водата и разбъркайте добре.

Прехвърлете сместа в гювеч или в огнеупорен съд с капак в предварително загрята на 180 градуса.

Печете гювеча около 40-45 минути или докато зеленчуците омекнат и ароматите се смесят. Готовия есенен гювеч с патладжани, грах и картофи , може да гарниран с прясна мащерка или магданоз.

Да ви е сладко!

Виж още:

Научавайте винаги първи най-новото от Тами Бг, като ни последвате в Google Новини

Препоръчано