НачалоРецептиСладки и десертиЕто на колко градуса...

Ето на колко градуса се пече крем карамел, за да не стане на шупли

Крем карамелът е един от любимите ни десерти, още от деца и едва ли има някой който не го обича, но знаете ли на колко градуса се пече крем карамел? Ще е жалко, когато го извадим от фурната и забележим че е станал на шупли и далеч не е толкова гладък, колкото ни се иска. За да направите успешен крем карамелima някои тънкости, които трябва да знаете, за да елиминирате всякакви възможности за провал.

На колко градуса се пече крем карамел

Въпреки че от фурна до фурна има разлика, едно е сигурно. За да получите успешен и гладък крем карамел, без шупли, трябва да печете десерта на 160 градуса с включена горна и долна фурна без вентилатор. Освен това, е добре да знаете, че водата в тавата, в която сте сложили формите с крема, не трябва никога да кипва (завира).

За да предотвратите това, може просто да слагате от време на време по 3-4 кубчета лед докато печете крем карамела.

А сега идва и въпросът за колко време се пече крем карамел. Времето ще варира в зависимост от това, колко големи са формичките ви за крем карамел. Във всеки случай трябва да го наблюдавате и когато започне да хваща златиста до кафява коричка отгоре би трябвало да е готов. Това се случва за около 40 минути до 1 час.

Има и други тънкости при печене и приготвяне на десерта. Може би сте забелязвали, как понякога се появяват дупчици, като мехури в самия десерт. За да избегнете това си има хитрина, която трябва да знаете. Целта е да не вкарваме въздух в самия крем, затова, трябва да го разбиете на ръка. Това ще ви гарантира перфектен резултат след опичане.

Виж още:

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Хороскоп за утре, 23 юни 2024: Лъвът заслужено почива, Овена да внимава какво говори

Разберете какво вещаят звездите по зодии за деня, на какво да обърнете внимание и от какво да се предпазите. Хороскоп за 23 юни 2024 Овен Днес рискувате...