НачалоРецептиЗаливка за мусака с...

Заливка за мусака с кисело мляко – 4 варианта за пухкава надстройка

Заливка за мусака с кисело мляко. Във всяка мусака заливката играе важна роля, добавяйки кремообразна текстура и богат вкус на ястието. В тази статия ще ви представим рецептата за основната заливка за мусаката с кисело мляко, както и три вариации за застройка с по-различни вкусове. Нека да започнем с рецептите!

Вариант 1: Основна заливка за мусака с кисело мляко

Съставки:

  • 500 грама кисело мляко;
  • 3 яйца;
  • 2 супени лъжици брашно;
  • чаена лъжичка сода;
  • сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне за на заливката с кисело мляко за мусаката:

  1. В голяма купа разбийте яйцата със солта и черния пипер.
  2. Добавете киселото мляко и содата и разбийте добре, докато се получи хомогенна смес.
  3. Постепенно добавяйте брашното и разбъркайте, докато получите гладка заливка без бучки.
  4. Разстелете заливката върху мусаката, така че да покриете всичко. Печете няколко минути и вашата мусаката ще има сочна и пухкава заливка с кисело мляко.

Това е основната рецепта за заливка с кисело мляко, която можете да използвате винаги и е доказано сполучлива.

Сега ще ви предложим и четири варианта за по-различни вкусове:

Вариант 2: Заливка за мусака с кисело мляко и чесън

Заливка за мусака с кисело мляко

Необходими продукти:

  • 500 грама кисело мляко;
  • 4 яйца;
  • 2 супени лъжици брашно;
  • 3 скилидки чесън, пресовани;
  • сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне:

Следвайте същите стъпки, както в основната рецепта.

Добавете пресния чесън и разбъркайте добре, за да го разпределите равномерно.
Тази вариация с чесън добавя аромат и пикантност на вашата мусака.

Вариант 3: Заливка с кисело мляко и копър

Съставки:

  • 2 яйца;
  • 2 супени лъжици брашно;
  • 500 грама кисело мляко;
  • 2 супени лъжици нарязан свеж копър;
  • сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне на заливката:

Постъпете по същия начин, както в основната рецепта.

Добавете нарязания копър и разбъркайте добре. Тази вариация с копър придава свежест и аромат на мусаката.

Вариант 4: Заливка с кисело мляко и пресен спанак

Заливка за мусака с кисело мляко

Продукти:

  • 500 грама кисело мляко;
  • 3 яйца;
  • брашно, 2 с.л.;
  • 200 грама пресен спанак, нарязан на ситно;
  • сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне за заливката за мусака:

Следвайте същите стъпки, както в основния рецепта. Добавете нарязания пресен спанак и разбъркайте добре.

Застройка с мляко и кашкавал

Ако решите да направите мусаката с леко хрупкава коричка може да добавите настърган кашкавал.

Необходимите продукти за застройката са както следва:

  • 1 кофичка кисело мляко;
  • 150 гр кашкавал;
  • 3 яйца;
  • 1 с.л. брашно;
  • 1 ч.л. сода.

По абсолютно съшия начин може да направите и заливка на мусаката с кашкавал. Застройката се прави по същия начин с кисело мляко, яйца и малко сода. 10 минути преди е готово ястието изваждате тавата, настъргвате кашкавала и връщате във фурната да се запече до лека златиста коричка.

Други предложения с картофи: Вкусни картофи по смолянски

Резюме

Това всъщност са разновидности на основния вариант за заливка за мусака с кисело мляко, но с различни вкусове и цвят, които можете да изпробвате във вашата кухня. Изберете този, който ви харесва най-много и се забавлявайте да експериментирате с различни комбинации на съставките. Приятно готвене и наслада от вкусната мусака с кисело мляко!

Не пропускайте:

Заливка за мусака с прясно мляко – 4 варианта за пухкав топинг

Научавайте винаги първи най-новото от Тами Бг, като ни последвате в Google Новини

Още от категорията
8 коментари
  1. Заливката на мусаката ми стана супер пухкава и дебела. Правих я по основната рецепта (1) но с четири яйца вместо с 3 и сложих 1 и 1/2 ч.л. сода а киселото мляко извадих 30-40 минути преди да я направя от хладилника за да бе е съвсем студено.

  2. Принципно си похапвам мусаката с кисело мляко и чесън. Но не се бях сетила да сложа настъргани скилидки чесън направо в сместа за заливката. Идеята е добра и се получи също толкова добре.

  3. Мусака без заливка е като сърма без зелев лист. И да истината е в повече мляко, яйца и аз лично слагам бакпулвер вместо сода.

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Есенен маникюр в кафяво

Тази есен, кафявите нюанси за маникюр доминират с изтънчена елегантност и топлина. Този сезон се характеризира с богатство на земни цветове, които отразяват есенната...

Парена туршия със зеле и моркови

Маникюр с брокат