Запечени картофи с колбаси, домати и сирене

Просто, но доста интересно ястие – запечени картофи с колбаси, домати и сирене. Картофените филийки във фурната ще станат меки, колбасите са добър заместител на месото, доматите ще добавят сочност, а майонезата ще бъде спойката между всички продукти. Сиренето от своя страна ще се стопи и ще направи ястието още по-апетитно. Много вкусно и лесно за приготвяне ястие, което всеки може да направи.

Рецепта за запечени картофи

  • 550 гр  картофи;
  • 200 гр. колбаси по избор;
  • 300 гр домати;
  • 100 гр твърдо сирене;
  • 100 гр. майонеза;
  • 1 скилидка чесън;
  • 1/2 ч.л. червен пипер;
  • сол на вкус;
  • 1 щипка смлян черен пипер;
  • олио;
  • копър за гарниране.

Начин на приготвяне

Включете фурната и я оставете да загрее на 190 градуса.

Подсушете обелените картофи с хартиена кърпа и нарежете на средно големи кубчета. Обелете колбасите и нарежете на филийки. Следва да измиете доматите и да ги нарежете на малки кубчета.

Смесете картофите, колбасите и доматите в дълбока купа. Добавете майонезата, сол на вкус, смлян черен пипер и червен пипер. Чесънът се обелва, нарязва се на ситно и също се поставя в купа.

Разбъркайте всичко внимателно. Предпоследната стъпка е да намажете дъното на съд за печене с малко мазнина или да сложите лист хартия за печене вместо това.

Печете в предварително загрята на 190 градуса за 40 минути, до почти пълна готовност на картофите. След 30 минути, извадете тавата от фурната и настържете
твърдото сирене на едро ренде.

Върнете ястието във фурната и запечете още 10 минути на същата температура, докато сиренето се разтопи. Може да гарнирате вашите запечени картофи, по желание с копър или пък с магданоз.

Да ви е сладко!

На ваше разположение сме подготвили още рецепти с картофи, а именно: Перфектните печени картофи и картофи по смолянски

снимка: stock.adobe.com

Научавайте винаги първи най-новото от Тами Бг, като ни последвате в Google Новини

Препоръчано