НачалоРецептиСупиЗастройка за пилешка супа...

Застройка за пилешка супа – 5 варианта за вкусно застроена супа

Пилешката супа е лека, питателна и здравословна, но как да направите застройка за пилешка супа, за да завършите това предястие по най-вкусния и перфектен начин ще разберем в следващите редове.

Когато се застройва супа, се придава гъстота и текстура на бульона, като по този начин супата става леко по-гъсна, почти непрозрачна и доста по-вкусна.

Застройка за пилешка супа

Принципно при правенето на застройка се използват няколко техники:

  • топла застройка;
  • студена застройка;
  • варена застройка;
  • застройка с яйца.

За пилешката супа най-поодходяща е топлата застройка, както и застройка с яйца (само жълтъците). Но да не разводняваме същността на темата, ето и няколко начина по които да направите перфектната застройка за пилешка супа.

Застройка за пилешка супа с кисело мляко и яйца

застройка за пилешка супа

Ако все още не сте приготвили пилешката супа, то тази рецепта тук е наистина изпитана и успешна и може да я приготвите по нея, след което да използвате една от застройките описани в тази статия.

Необходимите продукти за застройване на супата от пилешко месо са както следва:

  • 300 гр. кисело мляко;
  • 2 жълтъка.

Само да споменем, че в много рецепти за застройка се добавят само 2, 3  или четири лъжици кисело мляко. Опитът показва, че това далеч не е достатъчно, особено с нишестените купешки млека. Тази рецепта използва 300 гр. и сме преценили, че това е идеалното количество за да получите вкусна застройка. От яйцата се ползват само жълтъците, и то 2 на брой. Така вкусът на пилешото месо става по-богат, текстуртата по-плътна, а самата супа придобива приятен жълтеникав цвят.

Самото приготвяне на застройката е повече от лесно. Разбивате много добре киселото мляко с жълтъците, може да ползвате миксер или пасатор. Следва да започнете да добавяте по малко от чорбата на топлата супа с черпак към разбитите жълтъци и мляко и да бъркате постоянно, като след всяко добавяне връщате малко в тенджерата със супата. След 1-2 загребвания и смесвания с черпак, би трябвало да имате най-вкусната застройка, стига да сте се справили и със самата пилешка супа.

Застройка за супа от пилешко с прясно мляко

застройка за пилешка супа
stock.adobe

Тази застройка е също вид топла застройка, като разликата е че вместо кисело мляко се ползва прясно мляко и малко брашно. Необходимите продукти са както следва:

  • 250 мл прясно мляко;
  • 30 гр брашно;
  • 2 жълтъка.

Начина на приготвяне е същият, както в застройката от първата рецепта.

Варена застройка за пилешка супа

застройка за пилешка супа
stock.adobe
  • 250 гр кисело мляко;
  • 1 с.л. брашно;
  • две-три капки сок от лимон;
  • 2 жълтъка.

Приготвянето на тази застройка става по следния начин: в подходяща касерола или друг малък метален съд смесвате всички съставки и ги разбивате много добре. На среден до силен огън загрявате тази смес докато кипне за 3-4 минути, след което добавя към топлата пилешка супа и се разбърква много добре. Този метод е малко по-бавен, от първия вариант, но екстурата се получава най-плътна и на практика няма как да се пресече застройката.

Застройка за супа от пиле без кисело мляко

застройка за пилешка супа

Тази застройка далеч не е най-перфектния вариант, но пък е най-икономичния и също върши работа. Ще ви е нужен жълтъкът на едно яйце и малко изцеден лимон.

  • 1 жълтък;
  • сокът от половин лимон.

Техниката е същата, забивате съставките добре и добавяте по малко от топлата супа при тях с непрекъснато бъркане и връщате в тенджерата. Така приготвена, тази застройка е по-лека и е перфектна за хората, които имат лактозна непоносимост.

Застройка за пилешка супа със сметана

Ако имате под ръка готварска сметана, то може да приготвите вкусна застройка за пилешката супа и нея.

  • 3 супени лъжици сметана;
  • 2 жълтъка.

За да я приготвяте следвайте указанията по-горе, като тук е важно наистина да изравните температурата на разбитата сметана с тази на пилешката супа преди да я прибавите.

Разгледайте и другите ни сходни кулинарни предложения:

Още от категорията
4 коментари
  1. Правя я винаги по първата рецепта. Това си класическата застройка, като искам до отбележа да не ползвате белтъците, а само жълтъци, както е описано и тук.

  2. Ако супата не се застрои все едно имате бистра чорба, застройката за пилешка супа си е задължителна по нашия край и става още по вкусна. Накрая в готовата супа като се разсипе в купички слагам лимонтузу вместо оцет. Още по уникална става.

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Хороскоп за утре, 23 юни 2024: Лъвът заслужено почива, Овена да внимава какво говори

Разберете какво вещаят звездите по зодии за деня, на какво да обърнете внимание и от какво да се предпазите. Хороскоп за 23 юни 2024 Овен Днес рискувате...