НачалоРецептиСупиЗастройка за супа топчета

Застройка за супа топчета

Рецепти за супа топчета срещаме навсякъде, но истината е, че без вкусна и добре приготвена застройка за супа топчета ще получим просто бистър бульон с кайма и ориз.

За да стане освен вкусна и с по-плътна текстура, застройката за супата е задължителна. Прави се по-наколко начина, но най-вкусна става така:

Застройка за супа топчета

Това което ще ви трябва за застройката като съставки, съвсем не е нещо специално, просто обърнете внимание на това как се прави по стъпките по-долу.

Необходими продукти

  • 1 и половина с.л. брашно;
  • 3-4 с.л. кисело мляко;
  • 2 жълтъка (може и с един, но с два става по-плътна на вкус).

Как да направите застройката

В подходящ съд, добавяте първо три или четири лъжици кисело мляко, 1-2 жълтъка, а след това и брашното лека полека като не спирате да разбивате с телена бъркалка или по-голяма вилица.

Трябва добре да разбиете тази смес и да се уверите че не остават вълци (неразбити топченца от брашното).

Ако не сте приготвили все още супата, то може да го направите по тази класическа рецепта за супа топчета.

Когато супата ви е готова и още гореща, си вземате един черпак от бульона и на бана струйка го прибавяте към застройката, като бъркате непрекъснато. Повтаряте това още 1-2 пъти и накрая добавяте застройката към супата от месни топчета.

Няма какво да объркате с приготвянето на застройката, просто се уверете, че сте разбили сместа добре и че застройката, която прибавяте към супата е с почти изравнена с нейната температура.

Да ви е сладко!

Не пропускайте и другите ни рецепти и застройки за супа и други вкусния ястия:

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Кюфтета с бял сос фрикасе

Ако харесвате пиле фрикасе, почти със сигурност ще сте любители и на кюфтета с бял сос фрикасе. Това е една чудесна манджа, която е...