НачалоЗдравеХранене и диетиЗеленчуци, които стопяват мазнините...

Зеленчуци, които стопяват мазнините около корема

Ако имате мисия да намалите талията си и да стопите малко мазнини от корема, то попаднали сте на правилното място. Докато упражненията и цялостната диета играят важна роля за постигане на вашите цели, някои зеленчуци могат да ви дадат допълнителен тласък.

Добавянето на тези богати на хранителни вещества зеленчуци към ежедневноте ви хранене може да ви помогне да постигнете по-плосък корем. Ето няколко зеленчука, за които е известно, че помагат за намаляване на мазнините по корема.

Спанак

Спанакът е пълен с хранителни вещества, което го прави отлично допълнение към всяка диета, насочена към намаляване на коремните мазнини. Този зеленчук е с ниско съдържание на калории и високо съдържание на фибри, което ви помага да се чувствате сити по-дълго. Според едно проучване, тилакоидите, открити в спанака, могат да намалят глада и апетита с до 95%. Включването на спанак във вашата диета може да бъде толкова просто, колкото добавянето му към салати, смутита или готвени ястия. Високото му съдържание на магнезий също помага за регулиране на нивата на кръвната захар, като допълнително подпомага регулирането на теглото.

Тиква цигулка

Тиквата се консумира особено много през есента. Тя е не само с ниско съдържание на калории, но и с богато съдържание на вода, което го прави идеална храна за отслабване. Високото съдържание на вода и фибри в тиквата може да помогне за насърчаване на усещането за ситост и намаляване на общия прием на калории. Можете да се насладите на този зеленчук в различни форми, от печена тиква, до крем супа от тиква и други начини.

Карфиол

Карфиолът е кръстоцветен зеленчук, който може да помогне за намаляване на коремните мазнини. Има ниско съдържание на калории и високо съдържание на фибри, което насърчава усещането за ситост. Карфиолът съдържа съединения като индоли, за които е доказано, че помагат за регулиране на хормоните и намаляване на мазнините по корема. По-високият прием на кръстоцветни зеленчуци като карфиол е свързан с по-ниски висцерални мазнини.

Моркови

Морковите са чудесни не само за зрението, но и за талията. Те са с ниско съдържание на калории, високо съдържание на фибри и пълни с витамини и антиоксиданти. Консумацията на зеленчуци с високо съдържание на фибри като моркови може да подобри усещането за ситост и да намали общия прием на калории. Суровите моркови могат да бъдат хрупкава закуска, докато сварените моркови могат да се добавят към различни ястия като, супи и салати.

Краставица

Краставиците са невероятно освежаващи и хидратиращи, с високо съдържание на вода, което помага при загуба на тегло. Те са с ниско съдържание на калории и могат да помогнат за детоксикацията на тялото ви. Диетите с храни с високо съдържание на вода като краставици могат да помогнат при управлението на теглото. Можете да се насладите на краставици, както в салата или просто като лека закуска.

Броколите топят висцералните мазнини около корема

Броколите са богати на хранителни вещества зеленчуци, които могат да помогнат за загуба на мазнини по корема. Те са богати на фибри и съдържа съединения, които стимулират изгарянето на мазнини. Консумацията на броколи може да доведе до намаляване на висцералните мазнини, които са мазнините, съхранявани около корема. Добавете броколи към ястия като, салати или супи, за да извлечете максимално ползите от тях.

 

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Кюфтета с бял сос фрикасе

Ако харесвате пиле фрикасе, почти със сигурност ще сте любители и на кюфтета с бял сос фрикасе. Това е една чудесна манджа, която е...