НачалоРецептиСупиЗимна свинска супа със...

Зимна свинска супа със зелева чорба

Вкусна свинска супа със зелева чорба или иначе казано сок от ферментирало кисело зеле. Пържоли, карета, кюфтета, все сериозни ястия за стабилно похапване, но не трябва да забравяме предястия като супите, което ни носят така нужните течности и витамини.

А зелевата чорба е точно една малка витаминозна бомба, богата на пробиотици, витамини и изключително полезна за чревната микрофлора.

Свинска супа със зелева чорба

За приготвяне на супата от свинско месо в тази рецепта сме избрали свински джолан. Ще е чудесно да е от прясно месо.

Необходими продукти

  • 1 свински джолан (заден);
  • 1 средно голяма глава лук;
  • 300 мл. прясно мляко
  • 500 мл. зелева 1чорба;
  • 2 моркова;
  • 150 гр корен от целина;
  • 50 гр. масло;
  • брашно 1 с.л.;
  • черен пипер;
  • червен пипер;
  • сол, само ако е нужно след пълното добавяне на зелевата чорба.

Как се прави свинска супа със зелева чорба

Измивате добре джолана и го слагате в голяма тенджера с вода колкото да го покрие. Нарежете морковите, лукът и целината на едри парчета и ги прибавете към джолана.

Варите джолана на среден огън, докато започне да се отделя месото му от кокала. ако забележите пяна, може да я премахнете с решетъчна лъжица.

Така сварения джолан се обезкостява, след което се нарязва на ситно. Прецедете добре бульона през ситна цедка и добавете нарязаното месо към него. Прибавете и малко от зелевата чорба и черния пипер.

Гответе на бавен огън около 10-тина минути, прибавете цялото прясно мляко и остатъка от зелевата чорба и разбъркайте добре, още за около 5 минути.

В подходяща тиган на загрят котлон, разтопете маслото, 1 ч.л. червен пипер и брашното да се запържат за 2-3 минути. Към така готовата запръжка добавете 2-3 черпака от бульона на супата и разбъркайте добре.

С непрекъснато бъркане добавете запръжката към свинската супа. Върнете супата отново на котлона и гответе още за около 5 минутки. Опитайте на вкус, само ако не е достатъчно солено, тогава може да прибавите малко сол, тъй като обичайно, зелевата чорба е по-солена.

Може да гарнирате с магданоз или да подправите с оцет и чесън, както при шкембе чорба.

Успех!

Ако тази рецепта за свинска супа със зелева чорба ви е допаднала, разгледайте и другите ни предложения за ястие със свинско месо, като:

Застройка за пилешка супа

Свинско с кисело зеле

Свинско джолан на фурна с кисело зеле, бавно готвен

Сарми с кисело зеле

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Кюфтета с бял сос фрикасе

Ако харесвате пиле фрикасе, почти със сигурност ще сте любители и на кюфтета с бял сос фрикасе. Това е една чудесна манджа, която е...