НачалоЛайфстайлЗнаете ли за Тунела...

Знаете ли за Тунела на любовта в Украйна, където се сбъдват желания

Мечтали ли сте някога да се разходите през приказен тунел от дървета с любимия човек, да си пожелаете нещо и то да се сбъдне? Ако е така, то си струва да посетите Тунела на любовта в Украйна, магическо място, което привлича хиляди туристи всяка година (или поне по-време на по-спокойни времена).

Тунелът на любовта е природно чудо, създадено от природата, когато дърветата израстват и се преплитат над железопътна линия, използвана за военни цели по време на Студената война. Днес тунелът е популярна дестинация за двойки, които искат да изпитат малко романтика и магия, както и за всеки, който цени красотата на природата и силата на въображението.

Приказния тунел на любовта

Тунела на любовта в Украйна

Тунелът на любовта е четирикилометрова железопътна линия, която минава през гъста гора близо до село Клеван в Ривненска област на Украйна. Дърветата от двете страни на трасето са израснали и са се преплели през годините, образувайки естествена арка, която покрива железницата. Резултатът е зашеметяващ зелен коридор, който изглежда като нещо от фантастичен филм.

Как се появил Тунела на любовта в Украйна

Тунела на любовта в Украйна

Любовният тунел има изненадваща история, която датира от ерата на Студената война. Според местния журналист Алла Садовник железопътната линия е построена през 40-те години на миналия век за военни цели, свързвайки тайна база, скрита в гората, с близката фабрика.

За да се прикрие транспортирането на военна техника, по пистата били засадени дървета, създаващи естествен камуфлаж. С течение на времето дърветата пораснали и оформили тунела, благодарение на редовното преминаване на товарен влак, който превозвал шперплат от фабриката до главния железопътен възел. Влакът все още се движи два пъти на ден и днес, поддържайки тунела подрязан и чист от клони.

Защо се нарича любовен тунел?

Тунела на любовта в Украйна

Тунела на любовта в Украйна е получил романтичното си име от местната легенда, която гласи, че двойките, които минат през тунела и си пожелаят желание, то ще бъде изпълнено, стига любовта им да е искрена и чиста. Тунелът се е превърнал в популярна дестинация за влюбени, особено през пролетта и лятото, когато дърветата са тучни и зелени. Много двойки идват тук, за да направят брак, да отпразнуват годишнини или просто да се насладят на романтична разходка. Някои дори смятат, че целувката под тунела ще запечата любовта им завинаги.

Как да посетите тунела на любовта?

Тунелът на любовта е отворен за посетители през цялата година, като всеки сезон предлага различно очарование. През есента тунелът се превръща в пъстра мозайка от червени, оранжеви и жълти листа. През зимата заснежените дървета създават мечтателна бяла страна на чудесата. Тунелът е особено красив сутрин или вечер, когато слънчевите лъчи надничат през клоните и създават магически светлинен ефект.

За да стигнете до тунела на любовта, трябва да пътувате до град Ровно, който е на около 350 километра от Киев, столицата на Украйна. От Ровно можете да вземете автобус или такси до село Клеван, където се намира тунелът. Тунелът е маркиран в Гугъл Карти, така че лесно можете да го намерите.

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име