Прегледайте рецептите от това романтично и вкусно меню за свети Валентин, което ще направи вечерта ви още по-незабравима.
Предястие – Тарталети с козе сирене и мед
Леки и елегантни, тези тарталети комбинират кремообразно козе сирене с пчелен мед и са идеални за началото на празничната вечеря.
Необходими продукти:
- 200 г козе сирене
- 100 г крема сирене
- 2 супени лъжици мед
- бутер тесто
- розмарин за украса
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180°C. След това разточете бутер тестото и го нарежете на малки кръгове или квадратчета, които да сложите във формите за тарталети.
Изпечете основите на тестото за 10 минути, докато не видите че станат златисти. Смесете козето сирене заедно с крема сиренето и меда до хомогенна смес.
След това напълнете изпечените основи със сиреновата смес и украсете като добавите малко розмарин. Накрая върнете тарталетите във фурната за още 5 минути, за да се запече сиренето и поднесете след изпичане.
Основно ястие – Пиле с розмарин и картофи в лимонов сос
Пилето с розмарин заедно с картофи в лимонов сос са класическо, но и в същото време уникално ястие, което съчетава аромати и вкусове, идеални за празнична вечеря.
Необходими продукти:
- 2 пилешки гърди;
- 2 картофа;
- 1 лимон;
- 2 с.л. зехтин;
- 1 с.л. мед;
- 1 с.л. горчица;
- 1 ч.л. розмарин;
- сол и пипер на вкус.
Начин на приготвяне:
Сложете пилешките гърди в съд, като към тях прибавите зехтина, меда, горчицата, сока на лимона, солта и пипера. Оставете да се мариноват за 30 минути. След това нарежете картофите на кубчета и ги сварете до полуготовност.
Изпечете пилешките гърди в предварително настроена фурна на 180 градуса за 20-25 минути. В същото това време запържете картофите в малко зехтин с розмарина до златисто. След като всичко е готова, сервирайте пилешките гърди върху картофите, залети със соса от печенето.
Десерт – Шоколадов мус с малини
Шоколадовият мус с малини ще бъде перфектният завършек на това празнично меню за свети Валентин. Лек и въздушен, той ще задоволи с лекота всеки любител на сладките изкушения.
Необходими продукти:
- 200 г черен шоколад;
- 300 мл сметана;
- 1 ч.л. ванилия;
- 100 г пресни малини;
- 1 с.л. захар.
Начин на приготвяне:
Разтопете шоколада на водна баня и го оставете да изстине леко. Загрейте сметаната до точка на кипене, след което я прибавете към разтопения шоколад и започнете да разбърквате до гладка текстура.
Оставете сместа да се охлади хубаво за около 15 минути. След това разбийте сметаната с ванилията и захарта. Съединете шоколадовата смес с разбитата сметана и разбъркайте внимателно.
Разпределете муса в чаши, а след това го оставите в хладилник да стегне за минимум 1 час. Може да сервирайте с малини за украса.
Менюто за Свети Валентин трябва да бъде не само вкусно, но и красиво, за да успее да придаде още повече романтика на вечерта. С това празнично меню ще успеете да зарадвате напълно вашият любими човек и ще направите вечерта още по-незабравима.
снимка: Adobe, Pixabay
Вижте още: