четвъртък, 30 май 2024
15.8 C
София
НачалоКрасота и СтилМаникюр и ноктиКаква е разликата между...

Каква е разликата между гел лак, акрилен лак и акригел?

Влезте във всеки салон за нокти по света и ще се срещнете не само с безброй цветни лакове за нокти, от които да избирате, но и многобройни видове маникюр. Трябва ли да изберете традиционния лак или да се хвърлите в дълбокото? Какъв лак за нокти да изберете? Гел лак, акрилен лак или акригел? Днес ще разгледаме разликите между гел лак и акрилен лак и какво означава, когато хората казват акригел.

Разлика между гел лак и акрилен лак за нокти

Гел ноктите и акрилните нокти са две много различни неща. Гел лакът за нокти е вид лак, който се нанася върху вашия нокът и след това се втвърдява с UV лампа. Това води до супер лъскав, издръжлив лак за нокти, който може да издържи седмици в сравнение с традиционен лак за нокти. Друго предимство е, че изсъхва в рамките на 60 секунди, което означава, че не е нужно да чакате в салона или да се притеснявате, че ще размажете лака си.

Акрилния лак или акрилните нокти, от друга страна, смесват акрилен полимерен прах с течен мономер. Прахът и течността създават меко „тесто“, което маникюристът след това притиска върху естествения нокът и извайва в удължител, който изсъхва. Това води до дебело и издръжливо покритие на нокътя, което е по-малко склонно към счупване.

Какво означава акригел

Терминът акригел е малко според според мнозина. Когато хората използват този термин, той обикновено се отнася до едно от двете неща:

Изграждащ гел

Това е продукт за изграждане и удължаване на ноктите, създаден с предварително смесен гел и нанесено по същия начин, както се нанася акрилния лак. Той обаче не е направен от акрил и трябва да се втвърди с LED/UV лампа.

Удълженията с гел се създават чрез рисуване на гела върху естествения нокът и форма на ноктите, която позволява на маникюриста да добави дължина. След като дължината бъде добавена, възможностите са безкрайни. Нокътят може да бъде изпилен в различни форми и лакиран с всякакъв дизайн.

Наслоен акригел

Когато хорате казват акригел“, те също могат да имат предвид хибриден подход, който съчетава двете. В този случай първо се нанася гел лакът, след което се покрива с акрилен лак. След като нокътят е оформен, тогава можете да използвате традиционен или гел лак.

Кой тип маникюр е най-добър?

Като всяка козметична процедура или услуга, изборът на най-добрия вариант за нокти в крайна сметка се свежда до личните предпочитания и индивидуалните нужди.

Геловете са най-достъпният вариант и изглеждат най-„естествени“, тъй като създават по-тънко покритие върху нокътя. Акрилът обаче осигурява много по-твърда обвивка, която е идеална за хора с чупливи или меки нокти или за тези, които имат склонност да чоплят лака си.

Хибридният акригел за нокти теоретично би осигурил най-доброто от двата свята, давайки ви по-естествено изглеждащ резултат с известна добавена здравина. Просто ще бъде по-скъпо и може да има по-твърдо усещане, отколкото сте свикнали, ако обикновено избирате традиционен лак или гел лак.

Добрата новина е, че ноктите растат бързо и вашият маникюр е временен, което улеснява тестването на различни опции, докато намерите най-подходящия за вас.

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име