понеделник, 20 май 2024
13.9 C
София
НачалоЗдравеКакво е хиропрактика? Всичко,...

Какво е хиропрактика? Всичко, което трябва да знаете

Всичко, което трябва да знаете за техниката хиропрактика. Значението на гръбначния стълб и нервната система за подобряване и поддържане на здравето е известно от хиляди години под различни форми. Записите на извършени корекции на гръбначния стълб датират от преди повече от 4000 години.

Съвременната наука и изкуство на хиропрактиката започва в САЩ през 1895 г., когато човек на име Д.Д. Палмър, започна да изследва връзката между структурата на гръбначния стълб, движението, нервната система и нейния цялостен ефект върху здравето.

Оттогава хиропрактиката се превърна в една от най-големите естествени здравни професии в света, предлагайки на хората безопасен, естествен и ефективен вариант; за тяхното здраве. Хиропрактиката е професия, занимаваща се с диагностика и лечение на механични нарушения на гръбначния стълб и въздействието, което те могат да имат върху нервната система и общото здраве на хората.

Какво е хиропрактика?

Хиропрактиката е практическа техника, която се фокусира върху диагностиката и лечението на невромускулни разстройства чрез ръчно регулиране и манипулиране на гръбначния стълб. Тази терапия се фокусира върху структурите на тялото, особено върху гръбначния стълб. Хиропрактиците обикновено масажират тялото, за да облекчат болката, да подобрят функцията и да помогнат на тялото да се излекува само.

Основният фокус на хиропрактиката е гръбначната манипулация, включва и други лечения като манипулативни терапии, постурални упражнения, ергономично обучение  на пациентите. Хиропрактиците могат да лекуват болка на различни места в тялото, като главата и челюстите, раменете, лактите и китките, бедрата, таза, коленете и глезените.

Този метод се използва предимно като алтернатива за облекчаване на болката за мускули, хрущяли, връзки, сухожилия, стави и…

прочети повече тук

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Мусака от картофи и сирене

Тази рецепта за мусака от картофи и сирене, е още една версия на мусаката, но  този път безмесна. На практика много се доближава до...