Как да накараме авокадото да узрее и омекне за 10 минути

Този хак ще ви помогне да накарате авокадото да "узрее" и омекне за 10 минути, според блогъра DaveHax, който има почти 8 милиона последовати в мрежата за видео споделяне.

Ако не искате да чакате с дни авокадото да "узрее" само и да е толкова меко, че да може да го готвите, то може да приложите този трик с фурна.

Как да накараме авокадото да узрее

Вземете фолио и увийте авокадото в него, след което го поставете в тава за печене и го сложете във фурна, предварително загрята на 100 градуса по целзий. Топлината ще помогне за ускоряване на процеса на съзряване и омекване на плода, според блогъра.

След около 10 минути извадете авокадото и го оставете да се охлади. След това отстранете фолиото и внимателно го разрежете, като извадите костилката и ще се уверите, че е достатъчно меко за консумация и приготвяне на салати, гуакамоле и т.н споделя той.

Ако авокадото ви е прекалено твърдо, може да се наложи да го оставите във фурната за още малко време.

Този лесен и бърз метод ще ви позволи да се наслаждавате на любимия си продукт без да се налага, да го чакате да узрее и да стане достатъчно мек за готвене.

Любопитно за плода авокадо:

  1. Авокадото е богато на мононенаситени мазнини, по-специално олеинова киселина. Тези мазнини са полезни за сърцето и спомагат за намаляване на възпалителните процеси в тялото.
  2. Авокадото е източник на витамини като витамин К, витамин С, витамин Е и витамини от група В. Освен това съдържа калий, магнезий и фолиева киселина, които допринасят за общото здраве.
  3. Консумацията на авокадо с други храни може да увеличи абсорбцията на мастноразтворимите витамини като A, D, E и K.
  4. Мазнините и антиоксидантите в авокадото помагат за поддържане на здрава кожа и коса. Маслото от авокадо често се използва в козметични продукти поради хидратиращите му свойства.
  5. Авокадото всъщност е плод, но има ниско съдържание на захар в сравнение с други плодове. То е уникално със своя мек, кремообразен вкус и текстура.
  6. Една от най-ценните хранителни стойности на авокадото е съдържанието на фибри. Около 7 грама фибри се съдържат в 100 грама плод, което е полезно за храносмилането и регулирането на кръвната захар.
  7. Авокадото има една от най-големите костилки сред плодовете, която заема значителна част от обема на плода. Костилката съдържа важни антиоксиданти, но не се консумира директно.
  8. Въпреки че е богато на калории, авокадото може да помогне за регулиране на теглото, тъй като мазнините и фибрите в него създават чувство за ситост.
  9. Авокадовото дърво е вечнозелено и достига височина до 20 метра. Плодът често е наричан „алигаторска круша“ заради грубата му кора и форма.
  10. Авокадото е основна съставка в мексиканската кухня, особено в гуакамоле. Освен това може да се добавя към салати, сандвичи или да се използва като заместител на масло.

Научавайте винаги първи най-новото от Тами Бг, като ни последвате в Google Новини

Препоръчано

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име