НачалоЗдравеКак да направите вана...

Как да направите вана с овесени ядки за вашето бебе и ползи от нея

В тази статия: Как да си направите вана с овесени ядки и какви са позлите от нея за кожата на вашето бебе (статията не се явява медициснко предписание, моля посъветвайте се с вашия педиатър преди да изложите на контакт детето си с каквито и да е било външни средства).

Овесените ядки не само са страхотна хранителна закуска, но имат и някои невероятни ползи за кожата на вашето бебе. Вана с овесени ядки може да бъде ефективна при успокояване на различни състояния, включително екзема и варицела.

Въпреки че съществуват специално формулирани продукти за грижа за кожата на бебето и някоо от тях са наистина страхотни в момент на нужда, овесената вана е естествен начин да помогнете за успокояване на различни видове кожни раздразнения.

Какво е баня с овесена каша?

Ваната с овесени ядки е домашно, естествено лекарство, което може да помогне за намаляване на зачервяването и успокояване на раздразнената кожа, тъй като овесената каша е богата на калций и витамини, които дават големи ползи за кожата на вашето мъниче.

Направена от току-що смесени овесени ядки и гореща вода, ваната с овесена каша  е невероятно лесна за приготвяне за вашето бебе и не отнема повече от няколко минути.

При какви състояния може да помогне вана с овесени ядки?

Ако вашето бебе има много чувствителна кожа, често естествените продукти като овесена каша са най-подходящи за облекчаване на кожните раздразнения.

Ето някои от кожните проблеми, които топла вана с овесени ядки може да помогне за успокояване:

Варицела

Тези дразнещи малки точки, които идват с варицелата, могат да бъдат голям проблем за вашите деца, тъй като е много вероятно да имат сърбежи по кожата. Но баня с овесени ядки може да помогне за успокояване на сърбежа.

Суха кожа

Сухата кожа и лющенето на кожата могат да причинят дискомфорт на вашето бебе. Овесът има естествени успокояващи свойства, които могат да помогнат за омекотяване на сухата кожа и намаляване на зачервяването. Редовните бани с овесени ядки също могат да помогнат за предотвратяване на суха кожа и зачервяване.

Копривна треска

Подобно на варицелата, копривната треска може дапричини сърбеж или дори да се усеща като парене. Една топла баня направена от овесени ядки може може да свърши работа и да помогне за намаляване на зачервяването на кожата и успокоява усещането за парене.

Екзема

Екземата при бебета е много често срещана при малките и понякога може да е трудно да се задържи върху възпалената кожа, а и не всички кремове помагат за успокояване на пристъпите. 10 минутно накисване в овесена вана ще помогне за овлажняване на кожата и намаляване на зачервяването. Просто нежно подсушете детето си след банята му.

Обрив от пелена

Ваната с овесени ядки може да помогне за облекчаване на зачервяването или възпалението на дупето на вашето мъниче, което може да бъде причинено от продължителна употреба на пелени. Внимателно потупайте областта с мека кърпа, когато бебето ви е във ваната с овесени ядки.

Ползи от ваните с овесени ядки

Експерти са единодушни за невероятните овлажняващи, успокояващи и антиоксидантни свойства на овесената каша, които отдавна са известни на хората. Не само, че овесената каша е идеална за употреба върху кожата на възрастни, но е и достатъчно нежна, за да се използва и върху най-младите членове на вашето семейство, включително новородени.

Както и да го направите, оставете бебето да се потопи във ваната за около 10-15, за да успокоят тези кожни раздразнения. Кожата на здраво доносено бебе е с 30% по-тънка от тази на възрастен и следователно е по-податлива на увреждане, сухота и раздразнение.

Отделянето на време за обмисляне на съставките, използвани в бебешките продукти, е от ключово значение за грижата за кожата им. Овесените ядки се добавят към ваните от поколения за успокояване и овлажняване на сухата, раздразнена кожа, особено за бебета и малки деца, които са страдали от състояния като варицела, екзема и обриви от пелена и капки.

Овесената каша не само е полезна за бебешката кожа по много начини, но може да помогне и при много кожни проблеми при възрастни.

Как да си направим вана с овесени ядки

Приготвянето на баня с овесени ядки е лесно, което означава, че можете бързо да приготвите няколко партиди, готови подръка за къпане на вашето бебе.

Можете да напълните чифт чорапогащник или тенцух с половин чаша овесени ядки,  да го завържете, за да предотвратите разсип, и да го потопите няколко пъти в топла вана.  Друг бърз и лесен начин да направите вана с овесени ядки е като:

1. Смелите 100 г овесени ядки, докато станат на фин прах.

2. Бавно добавете малко по малко топла течаща вода към коритото и разтворете фино смлените овесени ядки.

Колко често може да къпите детето в овесена каша?

Вашият педиатър може да препоръча вашето мъниче взема баня с овесени ядки два пъти на ден, тъй като това ще овлажни сухата му кожа, ще действа като омекотител и ще я насърчи да заздравява и подмладява. Средното време, което трябва да прекарат във ваната е около 15 минути.

С какъв овес се прави вана с овесени ядки?

Можете да използвате различни видове овесени ядки, включително едри или фини, стига да ги разбиете в блендера на фин прах, тъй като острите овесени ядки могат да увредят кожата на вашето дете. Колоидната овесена каша е брилянтен вариант, тъй като те вече са фино смлени, така че се разтварят по-бързо във вода.

 

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Кюфтета с бял сос фрикасе

Ако харесвате пиле фрикасе, почти със сигурност ще сте любители и на кюфтета с бял сос фрикасе. Това е една чудесна манджа, която е...