НачалоЗа домаКак да подготвим климатика...

Как да подготвим климатика за зимата? 5 стъпки, които е добре да спазите

Как да подготвите климатика за зимата – с бързия преход от лято към зима  е важно да подготвите вашия климатик когато започнат снеговалежите и времето задържи температури около нулата. Като зазимявате своя климатик, може да го защитите от лошото време, лед или повреда от ръжда, така че да е готов за следващото лято.

Техниците от Ес Ейч Комфорт могат да ви помогнат да поддържате своя климатик и да го подготвите за зимния сезон.

Как да подготвим климатика за зимата

Когато вашия климатик е изложен на преки зимни условия с течение на времето, това може да го повреди и да ви струва пари за ремонт. Няколко лесни стъпки ще ви спестят време и непредвидени финанси.

Редовно почистване на климатика

Измийте и избършете мръсотията, мухите и буболечките или птичите изпражнения от външното тяло на климатика. Освен това почистете всичко друго натрупано около и в него. Прегледайте маркучите и се уверете, че са чисти и проходими.

Почистете или сменете филтрите

С мръсен и запушен филтър, вие пускате вашата климатична система с риск от циркулиране на мръсотия и алергени във вашия дом. Като смените филтъра на вътрешното тяло преди зимата, ще бъдете по-добре подготвени за подобрено качество на въздуха и ефективност, а ако все още филтрите не са за подмяна, може просто да се измият.

Проверете изолацията на маркучите

Проверете дали са добро състояние и се уверете, че няма показали се медни тръби. Те помагат за защита на вашия климатик от ниски зимни температури.

Защитете външното тяло

Покриването на външното климатично устройство го предпазва от лед, сняг и досег с директни студени ветрове. Водоустойчиво винилово покритие би сработило най-добре.

Планирайте редовна профилактика

Сезонната профилактика е необходима не само за предотвратяване на проблеми, но също така и за поддържане на функционирането на системата в оптимално режим. Това може да ви помогне да спестите пари в дългосрочен план, тъй като ще имате по-ниски сметки за електроенергия и с добре поддържан климатик, който ще издържа евентуално повече години.

Има няколко основни параметри, за които трябва да се следи:

  • почистване и смяна на въздушен филтър;
  • следене нивото на охлаждащата течност;
  • почистване на маркучи, промиване с пароструйка;
  • преглед на AC бобината и почистване на перките;
  • пълна проверка на системата.

За да си спестите време и неприятности, зазимете вашия климатик и се уверете, че вашият уред е обслужван редовно и са полагани своевременни грижи.

На вашето внимание сме подготвили и други интересни теми за преглед, а именно:

Почистване на климатик и защо е нужна редовна профилактика.

Как да спестите от сметката за климатик през зимата?

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Хидробоб прическа – завръщането на мократа коса

Хидробоб прическата е отново на мода! Боб прическата е била доста голяма тенденция през по-голямата част от миналия век. Този подход за подстригана и...