Как да приготвим руло Стефани така че да не се напука?

Руло Стефани е едно от любимите ястия за приготвяне на много домакинства. Безспорно съчетанието на сочен месест пълнеж с зеленчуци и хрупкава коричка е истинска наслада за сетивата.

Въпреки че не е сложно за приготвяне, много хора срещат трудности, когато се опитват да постигнат перфектната текстура без да има видими напуквания по нея.

Продължете надолу и разберете в кои моменти при приготвянето на руло Стефани да внимавате и какво точно да направите за да постигнете перфектната текстура и вкус на рулото.

Необходими продукти за руло Стефани:

  • 700 г кайма (свинска или смес);
  • 4 яйца;
  • 2-3 кисели краставички;
  • 1 голям сварен морков;
  • 1 глава лук;
  • 1-2 филии (накиснати, след това изцедени)
  • сол, черен пипер и подправки по вкус (чубрица, кимион);

Начин на приготвяне на руло Стефани

Първата стъпка към идеалното руло Стефани без напуквания е добрата подготовка на каймата. В голяма купа поставете каймата и настъргания лук. Подправете сместа със сол, черен пипер, чубрица и кимион. След това добавете 1 яйце и накиснатия хляб и я омесете добре с ръце, докато се получи хомогенна и еластична кайма.

Следващата важна стъпка е охлаждането на каймата преди оформянето. Покрийте купата с фолио и я оставете в хладилник за около 30 минути. Това охлаждане ще направи каймата по-стегната и по-лесна за оформяне, което ще бъде от ключово значение за това, дали рулото ще се напука по време на печене или не.

След като каймата се охлади вземете парче стреч фолио, върху което да я растелите в правоъгълна форма с дебелина около 0,7-1см. В средата наредете сварените яйца, киселите краставички и морковите на дълги и тънки парченца. Накрая внимателно, с помощта на фолиото, навийте рулото стегнато и гладко, като го притискате леко.

След като е вече оформено, трябва да го прехвърлете в подходяща тавичка върху хартия за печене, като не забравите да го намажете леко с 1 разбит белтък, който ще играе ролята на спойка и допълнително ще попречи на рулото да не се напука.

Сложете тавичката с рулото в предварително загрятата фурна на 180 градуса, като го оставите да се пече за около 40-45 минути, или докато се зачерви хубаво отгоре. За да се предотврати напукване, не отваряйте вратата на фурната през първите 20 минути от печенето.

Когато е готово за изваждане, го оставете да почине за няколко минути преди да го нарежете и сервирате. Това ще позволи на месото да се отпусне и ще запази неговата сочност.

Допълнителни съвети за предотватяне на напукването

  • Покрийте рулото с алуминиево фолио през първите 30 минути от печенето, след което го отстранете, за да се запече до златисто.
  • Не печете на прекалено висока температура, тъй като рязкото нагряване може да доведе до напукване на повърхността.

Със спазването на тези лесни, но важни стъпки, ще можете да приготвите перфектно руло Стефани, което ще бъде невероятно сочмо и ароматно без да има каквито и да е напуквания по него.

снимка: Tashkoskim, Wikimedia

Виж още:

Научавайте винаги първи най-новото от Тами Бг, като ни последвате в Google Новини

Препоръчано