НачалоТехнологииКак да свържа телефона...

Как да свържа телефона с телевизора?

От толкова много иконки и възможности, човек понякога се обърква и ли просто не може да намери правилния начин по който да свърже телефона с телевизора. Всъщност това може да стане само за няколко секунди, ако устройствата са в една и съща интернет мрежа. Ако все още се питате, как да свържа телефона с телевизора, погледнете към инфографиките по-долу.

Как да свържа телефона с телевизора?

Свързването на телефона към вашия телевизор може да се извърши с помощта на HDMI кабел, с вградени опции на телефона или чрез адаптер. Повечето нови телевизори най-вероятно ще поддържат всички тези опции, но по-старите модели може и да не ги поддържат.

Трябва да се отбележи, че докато телефона е свързан с телевизора, всичко което е на екрана, ще се вижда и на телевизора, така че ако не искате известия да прекъсват вашите действия, трябва да поставите устройството в режим „Не безпокойте“.

Безжично свързване на телефон към телевизор

С навлизането на смарт телевизорите и безжичните връзки, най-бързият и лесен начин да свържете телефона с телевизора е да осъществите достъп до панела за бързи настройки на телефона си. Оттам можете да изберете опцията за предаване или споделяне на екрана и да се свържете с вашия смарт телевизор, който е свързан към същата Wi-Fi мрежа.

Това действие ще се различава леко леко в зависимост от модела на вашия телефон, но ви позволява да споделяте филми или снимки, без да използвате кабел или адаптер.

Как да свържете iPhone със смарт телевизор

Изберете иконката от стъпка 1 за дублиране на екрана.

Как да свържа телефона с телевизора
снимка: личен архив

Изчакайте известно време за да се заредят безжичните устройства и изберете иконката на телевизора за да се свържете към него.

Как да свържете Android телефон с телевизора

Следвайте стъпка 1 за да изберете функцията Smart View.

Как да свържа телефона с телевизора

След това изчакайте да се заредят безжичните устройства и изберете телевизора за да дублирате екрана.

Свързване на телефон към телевизор с HDMI кабел

Най-прекият начин за да дублирате вашия смартфон, независимо дали е Android или iPhone, е да закупите кабел, който се свързва от USB-C порта или Lightning порта на телефона ви към HDMI порта на телевизора.

как да свържите телефон с телевизора

След като осъществите връзката ще видите дисплея на вашия смартфон на екрана на телевизора точно както изглежда на вашия телефон. Това е страхотна опция, ако искате да се свържете с телевизор без WiFi сигнал или ако интернет връзката ви не е стабилна.

За модели на iPhone преди iPhone 15 ще ви трябва кабел Lightning към HDMI.
Свържете Lightning страната на кабела към телефона, а след това HDMI към празен порт на вашия телевизор. Превключете телевизора си към HDMI вход и трябва да видите екрана на вашия iPhone на телевизора.

За iPhone 15 и по-нови, Apple превключи портовете за зареждане на USB-C, което също се използва от по-голямата част от телефоните с Android. За тях ще ви трябва USB-C към HDMI кабел.

Свържете USB-C страната на кабела към телефона, след това HDMI към празен порт на вашия телевизор. Превключете телевизора си към подходящия HDMI вход и ще видите екрана на вашия iPhone на телевизора.

Любопитно: Как да почистим USB порт тип C ?

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Морковена торта с маскарпоне

Всички обичаме торти и най-често те са еднотипни от няколко блата, слепени с крем, но тази рецепта за морковена торта с маскарпоне, ще разчупи...