Как да си направим фермерски хляб

Фермерският хляб е не само вкусен, но и здравословен избор за тези, които ценят качествени и природни продукти. Научете как да си приготвите у дома този вкусен вид хляб, който пренася съчетание от традиция и автентичен вкус.

Необходими продукти

  • 500 гр. бяло брашно тип 450 (по възможност органично);
  • 300 гр. пълнозърнесто брашно тип 650;
  • 1 кубче жива мая;
  • 350 мл. топла вода;
  • 2 с.л. кисело мляко;
  • 3 гр. сол;
  • 1 с.л. мед;
  • 2 с.л. разтопено масло;
  • 50 гр. ядки микс или по избор.

Ето как да си направите вкусен фермерски хляб

В голяма купа смесете маята, киселото мляко, леко затоплената вода, и разтопените мед и масло. Постепенно добавяйте брашното и солта, докато се получи меко и лепкаво тесто. Месете внимателно докато получите хубаво еластично тесто, след което добавете сушените ядки.

Покрийте тестото и го оставете да втаса за около 1 час. След като е удвоило обема си го прехвърлете в предварително намазана тава и го оставете го да стои за още 30 минути.

Загрейте фурната на 180 градуса и печете хляба за 30-40 минути или докато стане златист на вид. Извадете и оставете да изстине малко преди да го нарежете.

Успех!

Със своя богат вкус и текстура, този фермерски хляб ще придаде на вашето хранене автентичен вкус и несравнимо удоволствие.

Разгледайте и другите ни рецепти за истински домашен хляб и рецепта за памук погача.

Рецепта за закуска: Пухкави мекици без втасване

Научавайте винаги първи най-новото от Тами Бг, като ни последвате в Google Новини

Препоръчано