НачалоРецептиТуршия / зимнинаКак да съхраните джинджифил?

Как да съхраните джинджифил?

Напоследък домакините все по-често използват корен от джинджифил при приготвяне на своите ястия. Подобно на други хранителни продукти, той има свой специфичен срок на годност. Така пресният корен от джинджифил може да се съхранява около седмица, а изсушеният корен от джинджифил може да се съхранява около шест месеца.

Но какво трябва да направим, ако искаме да запазим джинджифила? Отговорът е съвсем лесен – той може да се замразява, както и другите продукти. Замразяването е най-лесният и надежден начин за запазване на този продукт. За приготвяне на ястие е необходимо малко количество джинджифил и ще искате по някакъв начин да запазите останалата част от корена за приготвяне на следващи ястия, вместо да го изхвърляте.

След размразяване ароматът, вкусът и целият набор от полезни вещества ще бъдат запазени. Можете да замразите джинджифил по различни начини: цял, настърган или нарязан. В зависимост от това къде ще използвате джинджифила по-късно, изберете метода, който ви подхожда най-добре.

Как да съхраните джинджифил за последващо ползване

Изплакнете добре корена на джинджифила, подсушете го и го увийте във фолио. Поставете увитите корени в плик за фризер. Изтласкайте възможно най-много въздух от торбата и я поставете във фризера за съхранение. Ако имате вакуум машина, с нея ще се получи най-добре, защото ще ви гарантира, че няма проток на въздух който да окисли джинджифила и да влоши вкусовите му качества и биологично активни елементи.

Не е препоръчително настъргването на джинджифил и замразяването му в настърган вид, понеже се губят ценни качества от този уникален продукт, макар и тази техника да се практикува от някои хора.

Любопитно:

Как да съхраним орехи?

Как се вари просо?

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име