Как се пие хуск за отслабване?

Как се пие хуск за отслабване? Ако наистина се опитвате да отслабнете, трябва да сте попаднали на псилиум хуск, външния слой на семената на растението Plantago Ovata, или често наричан индийски живовляк.

Препоръчва се от мнозина като ефективно решение за отслабване. Според много диетолози той е по-добър от обикновения овес, защото съдържа 8 пъти повече разтворими фибри от овеса.

В оригиналната си форма той обикновено е като гелообразно, безцветно вещество. Много хора предпочитат да го консумират под формата на капсули, така че можете да го направите и вие, ако оригиналните семена не са налични на място. Но, как се пие хуск за отслабване? Продължете нататък за да разберете.

Как се пие хуск за отслабване?

За да извлечете максимални ползи от пътуването за отслабване с хуск с фибри, трябва да го консумирате по правилния начин. Ако обмисляте да го включите в ежедневната си диета, можете да го консумирате по следните начини:

 • Ако имате хуск на прах, разбъркайте го в чаша топла вода. Можете също да добавите малко лимон към него, за да стане по-ароматен.
 • Ако се фокусирате повече върху ползите, а не върху вкуса, можете да смесите псилиум на прах в чаша вода  и да го изпиете веднага. След това изпийте още една чаша вода.
 • Можете да добавите псилиума на прах към вашата смес за сладкиши и палачинки или просто да го добавите към вашето смути.
 • Тези, които избират Psyllium Husk под формата на капсули, могат да го консумират според препоръката на лекаря си.

Какво е псилиум хуск?

Известен също като изабгол, псилиум хуск е вид слабително, което съдържа множество ползи за здравето. Отглежда се предимно в Индия, Бангладеш и Пакистан. Семената на растението Plantago Ovata също се използват в традиционната иранска медицина от векове. Ако желаете да поемете по пътя за отслабване с Psyllium Husk, тази статия ще отговори на всичките ви въпроси.

Как псилиум хуск помага при отслабване?

Постоянната консумация на Psyllium Husk може да помогне за ускоряване на вашето отслабване по следните начини:

Увеличава чувството за ситост

Ппсилиум хуск е отличен за намаляване на пристъпите на глад и повишаване на ситостта. Съдържа голямо количество разтворими диетични фибри, което като цяло забавя преминаването на храната през стомаха. В резултат на това изпитвате повишена ситост. Най-добрата част от консумацията на хуск фибри е, че помага за ограничаване на апетита, без да намалява енергийните нива.

Подобрява липидния профил

Изследователи от Нова Зеландия са провели проучване, което подчерта, че консумацията на 6 гр псилиум в продължение на шест седмици намалява липидния профил и нивата на лошия холестерол. Подобрените нива на липидите могат индиректно да помогнат в отслабването.

Подобрява хомеостазата на глюкозата

Разтворимите фибри, присъстващи в растението Psyllium Husk, повишават усещането за ситост и подобряват хомеостазата на глюкозата. Като цяло подобрява метаболизма, нивата на инсулин и глюкозния толеранс, подпомагайки здравословния процес на отслабване.

Понижава кръвната захар и лекува метаболитен синдром

По-слабото чувство за ситост, причинено от високото съдържание на разтворими фибри в псилиум хуск, забавя преминаването на храната. Това гарантира, че нивата на кръвната захар няма да скочат след всяко хранене. Консумацията на Psyllium Husk също подобрява чувството за ситост и нивата на триглицеридите и понижава лошия холестерол, подпомагайки цялостната загуба на тегло.

Откъде мога да си купя хуск фибри?

Псилиум хуск се предлага в различни форми. Можете да го закупите под формата на прах, вода, капсули и дори течни концентрати. Обикновено това е един от основните компоненти на различни лаксативи без рецепта.

Колко хуск трябва да пие за отслабване?

Точната доза хуск винаги трябва да се определя въз основа на продукта, който използвате, и целта на консумацията му. Ако Pе под формата на прах, можете да обмислите приемането му един или два пъти на ден с нормална чаша, пълна с вода.

Все пак имайте предвид общото количество, което консумирате дневно. Не трябва да е повече от 10 грама на ден. Можете да го употребите с всеки пробиотик за по-добри резултати. Хората с алергии или здравословни проблеми трябва да се консултират с лекар, за да се определи безопасно ниво на дозиране.

Странични ефекти от псилиум хуск –  как се пие хуск за отслабване

Подобно на други елементи, дори и индийския живовля има някои специфични странични ефекти. Той създава слабителни ефекти и чревен обем, което може да доведе до определени странични ефекти.

Те обикновено ще бъдат забележими, ако прекалите с консумацията на веществото  под каквато и да е форма. Ето най-често срещаните странични ефекти:

 • увеличаване на перисталтиката;
 • диария;
 • диарични изпражнения;
 • гадене;
 • повръщане;
 • стомашни болки;
 • газове;
 • крампи.

Това са сравнително чести нежелани реакции, които могат да се срещнат при някои хора. Но хората, които са алергични към псилиум хуск, ще покажат по-интензивни странични ефекти, като следните:

 • затруднено дишане;
 • кожни обриви;
 • подуване около гърлото и лицето;
 • сърбеж.

Ако забележите някой от тези видими симптоми, незабавно се свържете с вашия личен лекар. Навременната медицинска намеса е от решаващо значение за предотвратяване на сериозни опасности за здравето.

Резюме

Отслабването несъмнено може да бъде предизвикателство, ако наскоро сте преяждали и не можете да спрете поривите за похапване. Това е мястото, където хиска с фибри  може да ви помогне. Псилиум хуск е нискокалорична естествена добавка с нула захар, която не повишава нивата на инсулин. Помага за повишаване нивата на ситост, което ви кара да се чувствате сити за по-дълго време. Всичко това допринася за намаляване на теглото ви.

Най-добрата част от всичко това е, че е безвкусен, така че можете да го консумирате без никакви проблеми. Можете да го консумирате под формата на прах, под формата на капсули или под формата на течен концентрат. Той е лесно достъпен в повечето аптеки, така че можете да го получите онлайн без никакви затруднения.

Въпреки това, хората със  съществуващо здравословно състояние трябва да се консултират относно дозировката. Ако приемате псилиум хуск за първи път, може да изпитате леко подуване, но то ще се подобри с времето. Въпреки това, винаги трябва незабавно да се консултирате с Вашия лекар, ако забележите необичайни или непоносими симптоми.

Вече знаете ползите, вредите и как се пие хуск за отслабване, но е наистина важно да се консултирате с диетолог, ако имате някакви текущи заболявания.

Често задавани въпроси

Кое е най-доброто време за приемане на хуск?

Хускът обикновено се приема преди лягане или е първото нещо, което се препоръчва рано сутрин. Лекарите го препоръчват за лечение на определени състояния и предлагат най-доброто време за консумация. Хората с проблеми, свързани с болки в стомаха, повръщане, гадене и др., винаги трябва да се консултират с лекар преди да  го приемат.

Как се пие хуск за отслабване през деня и нощта?

Обикновено се приема вечер преди лягане или рано сутрин през деня. Ако искате да го приемате вечерта, опитайте се да го консумирате веднага след вечерята. Psyllium Husk има тенденция да забавя храносмилането, така че на хората се препоръчват да го приемат с храната.

Добре ли е да приемате хуск всеки ден?

Редовният прием на един хуск е показал доказани резултати в множество изследвания. Съдържа високи нива на разтворими фибри, които помагат за подобряване на различни здравословни състояния, включително запек, диария, синдром на раздразнените черва, диабет и т.н. Въпреки това, не всеки човек има еднакви здравословни състояния, така че е препоръчително да се консумира умерено.

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Хороскоп за утре, 16 юли 2024:

Добро време за интелектуална дейност, общуване и учене. Отношенията между влюбените ще се развият към по-добро. Хороскоп за 16 юли 2024 Овен днес имате склонност да летите...