НачалоРецептиКак се прави пухкаво...

Как се прави пухкаво картофено пюре?

Картофено пюре – един добре познат компонент и често присъстващ на трапезата, по-често като гарнитура, но в никакъв случай не е за пренебрегване. Картофите ни дават ценни въглехидрати и са чудесен избор в комбинация с меса, риба и в други комбинации.

Как се прави картофено пюре

картофено пюре
stock.adobe
  • 500 гр. картофи;
  • 100 мл. прясно мляко;
  • 60 гр. масло;
  • сол.

Техника на приготвяне

как се прави картофено пюре
stock.adobe

Сварете картофите цели. Обелете ги и ги минете през преса за картофи, докато са още топли. В никакъв случай не ги пасирайте, защото ще станат, като лепило. В подходящ съд сложете прясното мляко и маслото и ги стоплете. Прибавяйте по малко и в същото време разбърквайте, докато пюрето придобие приятна консистенция Посолете по ваш вкус.

Забележка: Не добавяйте студено мляко, тъй като картофите ще потъмнеят.

Това вкусно и пухкаво картофено пюре е подходящо за гарнитура към всякакви меса, телешко, пилешко свинско и риба. За най-добър вкус го сервирайте топло.

Да ви е сладко!

Ако нашата рецепта за картофено пюре ви е харесала, вижте и другите ни предложения за бобена разядка и майонеза с аншоа.

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име