НачалоЗа домаКак се съхраняват орехови...

Как се съхраняват орехови ядки?

В тази статия: как се съхраняват орехови ядки.

Почти няма човек, който да не ги обича, но знаете ли как правилно да съхраните  орехови ядки, за да не ви поднесат изненада, когато решите да ги използвате?

Орехите се използват изключително много за приготвяне на различни сладкиши, ястия или за печене. Всичко това се дължи на факта, че ореховите ядки имат отличен вкус,  хранителни да и имат дори лечебни свойства.

Те съдържат уникален набор от витамини, минерали, растителни протеини и ненаситени мастни киселини. Но именно поради високото съдържание на мазнини орехите имат кратък срок на годност. И затова е много важно внимателно да обмислите как ще ги съхранявате през зимата или лятото.

Правилното съхранение на орехите ви позволява да ги запазите свежи до следващата година. Орехите могат да се съхраняват с черупките или натрошени и почистени. Ядките се съхраняват най-добре с черупката и не губят своите лечебни и вкусови качества до една година. Почистените орехи се съхраняват по-трудно, като по правилно те трябва да се съхраняват в хладилник или дори във фризер.

Как се съхраняват орехови ядки заедно с черупките

Орехови ядки с черупки трябва да бъдат първо сортирани, леките орехи, които обикновено са изгнили да се отделят, а здравите да се в стъклен, пластмасов или метален съд, който може да се затвори плътно. Така може да се ​​съхраняват при температури от -5° до +10°C. В този си вид орехите с черупките могат да издържат до 1 година.

Как се съхраняват почистени ореховия ядки

Почистените орехови ядки могат да се съхраняват около 1 месец, ако се поставят в сух, плътно затворен съд и след това се приберат в хладилник. Когато не се вакуумират, 1 месец е препоръчителния максимален срок.

как се съхраняват орехови ядки чрез вакуумиране

Ако трябва да запазите ореховите ядки за повече време, като например 3 или 5 месеца, тогава те трябва да бъдат разделение на малки порции в торбички като въздуха от пликът се отстрани с помощта на вакуум машинка. Препоръчително е да ги поставите във фризер, ако желаете да запазите ядките за по-дълго време.

Виж още: съхраняване на грозде

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Маникюр омбре – сезонни идеи и още нещо

Популярния маникюр омбре може да не е новост, но отново е в тенденция, отчасти благодарение на популярността на френския омбре с форма на бадем...