Картофени суджучета

Представете си топли, хрупкави и малки картофени суджучета, които се топят в устата ви с всяка хапка, оставяйки незабравимо усещане за уют и домашен комфорт.

По тази рецепта ще направите това вкусно изкушение с малко усилия и ще превърнете обикновените картофи в нещо наистина специално.

Необходими продукти:

  • 1/2 кг картофи;
  • 1 яйце;
  • малко брашно;
  • 1/2 лъжичка счукан черен пипер или ситно нарязан магданоз;
  • сол на вкус;
  • сухар за овалване;
  • мазнина за пържене.

Начин на приготвяне на картофени суджучета

Първата стъпка е да сварите картофите в подсолена вода. Когато са вече напълно  сварени, ги извадете и обелете внимателно. След това пресовайте обелените картофи докато са все още топли за да получите гладка и кремообразна консистенция.

Към тях добавете яйцето, малко брашно и в зависимост от предпочитанията ви 1/2 лъжички счукан черен пипер или ситно нарязан магданоз и сол на вкус. Всичко това трябва да се смеси добре, докато не видите че получавате еднородна и мека смес.

След това поръсете работната си повърхност с малко брашно и започнете да оформяте суджуци с дебелина малко по-голяма от палеца. Когато ги оформите, нарежете всяко суджуче на парчета с дължина около 5-6 см. По този начин ще получите малки, но апетитни картофени суджучета.

Оваляйте всяко едно парче в сухар, така че да се покрие добре с хрупкава панировка. След това ги поставете внимателно в сгорещената мазнина, като  ги обръщате по време на  пържене, за да могат да се сготвят равномерно.

Кратки съвети

  • Освен черен пипер и магданоз, можете да прибавите и малко настърган кашкавал или сирене за допълнителен вкус. Така ще направи картофените суджуци още по-ароматни и вкусни.
  • Когато оформяте картофени суджучета, направете това с леко намазнени ръце или поръсете сместа с малко брашно, така ще избегнете неприятното залепването.

Виж още:

Рецепта за картофени кюфтета с чеснов сос

Картофени кюфтета на фурна

Препоръчано