Тези картофи по френски метод са изпитана бърза и лесна рецепта, която може да приготвите всеки път, когато се чудите по какъв по-различен начин да направите този уникален зеленчук.
Само от три главни компонента и подправки, рецептата е лесна за приготвяне и не е нужно да се въртите в кухнята докато ястието стане готово. Ето и необходимите продукти:
Продукти за картофи по френски
- 8 големи картофа;
- 100 мл готварска сметана;
- 300 гр настърган кашкавал;
- 80 гр. масло;
- 10 гр настърган чесън;
- черен пипер;
- сол на вкус.
Как да направите картофи по френска рецепта
Първо измивате добре картофите (не ги белите), нареждате ги цели във фурна и ги печете за около 1 час. След като го извадите, ги разрязвате на половини по дългата страна и издълбавате средата им. А докато картофите се пекат, може да приготвите плънката за тях, както е описано по-долу.
Издълбаната част от картофите омесвате добре със сметаната, маслото и настъргания кашкавал, добавяте шипка сол и малко черен пипер.
С така приготвената смес пълните картофите и ги запичат на 200 градуса във фурна за около 15-тина минути.
Изваждате и преди да са напълно охладени, сервирате, по желание със стрък магданоз или копър.
Да ви е сладко!
Ако този метод за направа на картофи по френски ви е допаднала, вижте и другите ни предложения за:
За градинарите: Отглеждане на картофи Сорая
снимка: stock.adobe.com