НачалоРецептиПостни ястияКартофи по френски (перфектната...

Картофи по френски (перфектната рецепта)

Тези картофи по френски метод са изпитана бърза и лесна рецепта, която може да приготвите всеки път, когато се чудите по какъв по-различен начин да направите този уникален зеленчук.

Само от три главни компонента и подправки, рецептата е лесна за приготвяне и не е нужно да се въртите в кухнята докато ястието стане готово. Ето и необходимите продукти:

Продукти за картофи по френски

  • 8 големи картофа;
  • 100 мл готварска сметана;
  • 300 гр настърган кашкавал;
  • 80 гр. масло;
  • 10 гр настърган чесън;
  • черен пипер;
  • сол на вкус.

Как да направите картофи по френска рецепта

Първо измивате добре картофите (не ги белите), нареждате ги цели във фурна и ги печете за около 1 час. След като го извадите, ги разрязвате на половини по дългата страна и издълбавате средата им. А докато картофите се пекат, може да приготвите плънката за тях, както е описано по-долу.

Издълбаната част от картофите омесвате добре със сметаната, маслото и настъргания кашкавал, добавяте шипка сол и малко черен пипер.

С така приготвената смес пълните картофите и ги запичат на 200 градуса във фурна за около 15-тина минути.

Изваждате и преди да са напълно охладени, сервирате, по желание със стрък магданоз или копър.

Да ви е сладко!

Ако този метод за направа на картофи по френски ви е допаднала, вижте и другите ни предложения за:

Класически огретен на фурна

Запечени картофи с колбаси

Перфектните златисти печени картофи с хрупкава коричка

За градинарите: Отглеждане на картофи Сорая

снимка: stock.adobe.com

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име