С толко много рецепти за картофи, едва ли има нещо което не сте опитвали, но едва ли сте пробвали да направите картофи с пикантен сос по този начин. Тази рецепта включва освен картофи разбира се и кисели краставички, и домати, а топенето сирене ще придаде приятна кремообразно текстура.
Виж още: Дебела заливка за мусака
Рецепта за картофи с пикантен сос
След малко ще преминем и към необходимите продукти, но е нужно да споменем, че в тази рецепта се използва и естрагон. Той има малко специфичен вкус и ако не сте свикнали да го използвате или не го харесват, може да го пропуснете, но без него рецептата няма да бъде същата.
Необходими продукти
- 1 кг. картофи;
- 150 гр. домати (може и пюре);
- 1 морков;
- 1 голяма глава лук;
- 50 гр. кисели краставички;
- 30 гр. брашно;
- 80 гр. разтопено масло;
- 50 гр. целина;
- 20 гр. магданоз;
- 3-4 щипки естрагон;
- черен пипер;
- сол на вкус.
Как да приготвите картофи с пикантен сос
Лукът, морковите и целината се почистват, измиват и нарязват на дребно. Задушвате ги с олио и малко вода до пълно омекване.
Следва да прибавите доматите, които предварително сте нарязали на дребно (ако ползвате пюре, просто го добавете). След това добавяте брашното, запържвате за малко и разреждате с водата, в която са врели картофите.
Прибавят се черният пипер на цели зърна, солта и оставяте така да ври за окол о5 минути. Преди да се снемете от котлона, се прибавят нарязаните кисели краставички, магданоз и естрагон нарязани на ситно.
С така получения сос се заливат предварително обелените и нарязани на филийки и сварени картофи. По желание се гарнира с магданоз или босилек
Да ви е сладко!
Виж още: