НачалоРецептиПостни ястияКашкавал пане - класика...

Кашкавал пане – класика от Соца

Ако сте на 40 и нагоре години, няма как да не си спомните за едно от класическите ястия, предлагано навсякъде по време на соца – кашкавал пане. Отидете на почивка… и в стола – кашкавал пане през ден, седнете на ресторант – паниран кашкавал, или пък, ако сте били в казарма… на клетвата отново класически кашкавал пане. А за гарнитура не какво да е! Краставици и домати, на резени, гордо заемащи по-голяма част от чинията.

Но няма какво да си кривим душата, панирания кашкавал, освен че е останал класическо ястие или предястие от преди 90-те, той е също така много вкусен и се харесва почти от всички. А доматите и краставиците, малко или много бият и отнемат от мазната панировка, че да не е съвсем безочливо нездравословно храненето.

И така, едва ли има някой който да не знае, как се приготвя, но за тези които тепърва ще приготвят това ястие, ще споделим една безпогрешна рецепта.

Рецепта за кашкавал Пане

Продуктите са разчетени за две нормални порции.

Необходими продукти

  • 200 грама кашкавал;
  • 2 яйца;
  • брашно за овалване;
  • галета за овалване;
  • мазнина на пържене.

За гарнитура

  • български розови домати Магия или червени домати;
  • родни краставици сорт Гергана 🙂

* За децата може и да ги обелите

Начин на приготвяне

Шегата настрана, дори и тук има малка тънкост и тайната на сполучливия кашкавал пане се състои в това да изстудите в лед със студена вода парчетата кашкавал, преди да ги панирате.

И така, оформяте си от кашкавал две парчета с дебелина около 1 см. Слагате в купа с лед и студена вода за около 5 минути преди да ги оваляте в панировката.

Разбивате си едно или две яйца, колкото прецените според размера на кашкавала и ги разбърквате много добре, така че белтъкът и жълтъкът да се смесят напълно.

Вземате едно по едно кашкавалените парчета и ги овалвате първо в брашното, после в айцето и накрая в галетата.

Изтръсквате леко и пържите в силно сгорещена мазнина. Изваждате и ги слагате обезателно върху кухненска хартия, за да се попие мазнината от пърженето.

Нарязвате си краставици и домати на резени, с които гарнирате от страни и се пренасяте в 90-те на миналия век, когато без кашкавал пане, просто не можехме да се разминем 🙂

кашкавал пане

Да ви е сладко!

Разгледайте и другите ни рецепти с пържени продукти

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Кюфтета с бял сос фрикасе

Ако харесвате пиле фрикасе, почти със сигурност ще сте любители и на кюфтета с бял сос фрикасе. Това е една чудесна манджа, която е...