НачалоРецептиПечиваКекс с джинджифил и...

Кекс с джинджифил и канела – идеален за коледните празници

Кекс с джинджифил и канела – ухаещ на Коледа, пухкав и уникално вкусен. Сигурно няма човек, който да може да устои на прекрасните коледни аромати, като канела, джинджифил, карамфил, портокал и др., носещи се във въздуха, във всяко домакинство по време на коледните и новогодишни празници.

Кекс с джинджифил и канела

Затова, и ние днес сме ви приготвили точно такава рецепта, с която да посрещнете скъпи, за вас, гости. Бърз и лесен за изпълнение, този кекс ще намери почетно място на всяка трапеза, заради уникалния си вкус и пухкава текстура. Продуктите за този сладкиш, сме сигурни, че ги имате под ръка. Затова запретнете ръкави и се захващайте с направата му.

Продукти за вкусния коледен кекс с джинджифил

  • 3/4 ч.ч. прясно млако;
  • 3 яйца;
  • 100 гр. масло;
  • 100 гр. тъмен мед;
  • 75 гр. захар;
  • 1 ч.л. бакпулвер;
  • 1 с.л. джинджифил на прах;
  • 1 ч.л. канела;
  • 1 ванилия;
  • 3 ч.ч. брашно;
  • щипка сол.

Как да направите кекс с джинджифил и добавена канела

Затоплете леко млякото с маслото и захарта, докато се разтопят, сложете го в купа и прибавете бакпулвера и меда. Прибавете постепенно брашното, джинджифила и солта и разбийте добре. Накрая прибавете и яцата, разбивате още една минута.

В подходяща дълбока форма покрита с хартия за печене се изсипва готовата смес. Изчпичате джинджифиловия кекс на умерена фурна до суха клечка.

Дано сме ви помогнали, поне малко с приготовлението на коледното и новогодишно меню. Нека всички посрещнем тези светли и вълшебни празници на трапеза, отрупана с вкусна, домашно приготвена храна, заобиколени от скъпите ни хора.

Да ви е сладко!

Ако тази рецепта за кекс с джинджифил и добавена канела ви е харесала, вижте и другите ни предложения за баклава с готови кори по класическа рецепта и три варианта за морковена торта.

Още от категорията
2 коментари
  1. Харесах рецептата ви за кекс с джинджифил и канела ,но не става ясно какво е количеството на млякото, 3/4ч.ч.Това значи ли 3 или 4 ч.ч.или
    Или означава 3/4 от чаена чаша?
    Когато става въпрос за течност то тя се измерва в милилитри/

  2. Здравейте, прясното мляко е три четвърти от средна по размер чаена чаша. Дори и да сложите малко повече или по-малко, това съвсем няма да обърка рецептата, просто трябва да прецените брашното след това.
    Весели празници!

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Класически бял сос – 5 варианта за универсален сос за чушки, кюфтета и др.

Класическия бял сос е най-често комбинация от масло, брашно и мляко, които смесени заедно с различни подправки образуват кремообразна текстура, подходяща за най-различни ястия....