Кекс с джинджифил и канела – ухаещ на Коледа, пухкав и уникално вкусен. Сигурно няма човек, който да може да устои на прекрасните коледни аромати, като канела, джинджифил, карамфил, портокал и др., носещи се във въздуха, във всяко домакинство по време на коледните и новогодишни празници.
Кекс с джинджифил и канела
Затова, и ние днес сме ви приготвили точно такава рецепта, с която да посрещнете скъпи, за вас, гости. Бърз и лесен за изпълнение, този кекс ще намери почетно място на всяка трапеза, заради уникалния си вкус и пухкава текстура. Продуктите за този сладкиш, сме сигурни, че ги имате под ръка. Затова запретнете ръкави и се захващайте с направата му.
Продукти за вкусния коледен кекс с джинджифил
- 3/4 ч.ч. прясно млако;
- 3 яйца;
- 100 гр. масло;
- 100 гр. тъмен мед;
- 75 гр. захар;
- 1 ч.л. бакпулвер;
- 1 с.л. джинджифил на прах;
- 1 ч.л. канела;
- 1 ванилия;
- 3 ч.ч. брашно;
- щипка сол.
Как да направите кекс с джинджифил и добавена канела
Затоплете леко млякото с маслото и захарта, докато се разтопят, сложете го в купа и прибавете бакпулвера и меда. Прибавете постепенно брашното, джинджифила и солта и разбийте добре. Накрая прибавете и яцата, разбивате още една минута.
В подходяща дълбока форма покрита с хартия за печене се изсипва готовата смес. Изчпичате джинджифиловия кекс на умерена фурна до суха клечка.
Дано сме ви помогнали, поне малко с приготовлението на коледното и новогодишно меню. Нека всички посрещнем тези светли и вълшебни празници на трапеза, отрупана с вкусна, домашно приготвена храна, заобиколени от скъпите ни хора.
Да ви е сладко!
Ако тази рецепта за кекс с джинджифил и добавена канела ви е харесала, вижте и другите ни предложения за баклава с готови кори по класическа рецепта и три варианта за морковена торта.