Класическа рецепта за шницел от кайма​

Тази класическа рецепта за шницел от кайма е напълно подходящта за семейни вечери или за специални поводи, като винаги ще Ви остави ви заситени и доволни.

Шницелът от кайма е класическо ястие, което е много популярно у нас и в Европа, благодарение на своята наситеност на вкусове и сочност която пленява всеки.

Необходими продукти за шницела с кайма:

  • 500 г смесена кайма (свинска и телешка)
  • 1 яйце
  • 2 филии хляб (накиснати в прясно мляко)
  • 1 малка глава лук (настърган или ситно нарязан)
  • 1 скилидка чесън (по желание)
  • 1 ч.л. горчица (по желание)
  • галета за паниране
  • олио за пържене
  • сол и черен пипер на вкус

Как се изпълнява класическа рецепта за шницел от кайма​

Вземете голяма купа и в нея смесете каймата, яйцето, изцедените от млякото филии хляб, настъргания лук, чесъна, горчицата, солта и черния пипер. Омесете хубаво, докато не получите хомогенна смес.

Каймата оформете на плоски или кръгли шницели спрямо желаната дебелина. За да улесните оформянето, намокрете ръцете си предварително с вода.

Вземете галетата в дълбока чиния или чинии за панировка. Ако желаете по-хрупкава коричка, можете да добавите малко подправки към галетата, като например риган, червен пипер или чесън на прах.

Загрейте олиото в голям тиган на средна температура. За да се уверите дали олиото е готово, капнете малко галета, ако се запържва веднага, то значи олиото е готово.

Пържете шницелите и от двете страни до появата на златистокафяв цвят, около 3-4 минути на страна (по класическа рецепта шницелите се пържат, а не се пекат). След като станат готови ги посташете върху кухненска хартия, за да се отцедят най-добре от излишната мазнина.

Полозни съвети

  • Печене във фурната: Ако желаете по-лек вариант, можете да изпечете шницелите във фурната. Загрейте фурната на 200 градуса, поставете шницелите върху тава, покрита с хартия за печене, и ги печете за около 20-25 минути или докато придобият златист цвят.
  • Добавяне на подправки: За по-голямо разнообразие, можете да експериментирате с различни подправки, като мащерка, риган, кимион или парченца чушки.

Вече знаете още една класическа рецепта за шницел от кайма​ – вкусно и лесно за адаптиране ястие, което може да се нагоди според предпочитанията ви. Със своята сочна и хрупкава коричка, това е перфектното допълнение към всяка семейна трапеза. Не изпускайте да приготвите и споделите това вкусно и ароматно ястие на близките си!

снимка: Adobe

Виж още:

Научавайте винаги първи най-новото от Тами Бг, като ни последвате в Google Новини

Препоръчано