Тези кокосови бисквити са здравословни хрупкави и невероятно вкусни. Те са само от 2 съставки и са много лесни за приготвяне. Не съдържат брашно, яйца, масло или олио. Могат да се похапват за закуска или като десерт.
Продукти за кокосови бисквити
- кокос – най-подходящи са малко по-едрите кокосови стърготини, защото така бисквитите ставата по- хрупкави;
- кленов сироп – кленов сироп освен за подслаждане служи и като слепващ агент.
* на 100 гр. кокос, използвайте приблизително 50мл от кленовия сироп
Как да си направим кокосови бисквити
Загрейте фурната до 180°. Използвайте хартия за печене в тавата върху, която ще редите бисквитите.
Смесете кокос и кленов сироп в средно голяма купа. Разбъркайте, докато се комбинират равномерно и целият кокос е изцяло покрит с кленов сироп.
Загребете 1 супена лъжица кокосова, сложете я в тавата за печете и с изпъкналата част на лъжицата оформете кръг.
Може да не е много лесно, тъй като сместа ще бъде рохкава и няма да се държи заедно. Леко намокрете гърба на лъжицата с вода и след това я използвайте, за да натиснете и оформите сместа отново, докато стане кръгъл диск. Повторете същото с останалата смес, на разстояние около 2-3 от бисквита до бисквита.
Печете бисквитките за около 8-10 минути или докато краищата леко покафенеят и повърхността започне да покафенява. Колкото по-кафява стане повърхността, толкова по-хрупкава ще бъде бисквитката.
Извадете бисквитките от фурната, но не се опитвайте да ги местите от тавата за печене, докато не са напълно охладени и стегнати. Ако се опитате да ги извадите, докато са още топли, сладките ще се разпаднат. След като се охладят, те ще бъдат напълно стегнати и трябва лесно да ги извадите от тавата за печене.
Да ви е сладко!
Виж още: Празнични бисквити
снимка: stock.adobe.com