Рецепта за коледни бисквити – красиви, вкусни и ароматни, изрязани с форми за коледни сладки. Тези бисквити, подходящи за Коледа са едно страхотно предложение за наближаващите коледни и новогодишни празници.
В направата им могат да се включат и децата, за да се забавляват и да изрязват с различни коледни формички сладки, а след това да ги украсят по свой начин с глазура от роял айсинг в различни цветове.
Коледни бисквити
Създайте празнично настроение, като съберете цялото семейство в кухнята и се позабавлявайте с направата на тези красиви и лесни коледни бисквити. Готовите сладки може да поднесете на свои близки и приятели, като ги опаковате красиво в кутийки или торбички с коледни мотиви, просто развихрете въображението си.
Необходими продукти за коледните сладки
Повечето от продуктите, най-вероятно ги имате у дома, като ще трябва да се запасите с подходящи цветове сладкарски бои по ваш избор. Ние използвахме типичните за Коледа цветове – червено и зелено. А белия цвят на айсинга е чудесна основа за да развихрите въображението си.
Тесто за коледни сладки – бисквити
- 220 гр. захар;
- 130 гр. меко масло;
- 130 гр. заквасена сметана;
- 1 яйце;
- 1 ч.л. бакпулвер;
- 1 ванилия;
- 430 гр. брашно.
Роял айсинга за коледни бисквити с глазура
- 250 гр. пудра захар (пресята);
- 1 белтък;
- 1 ч.л. царевично нишесте (натурално);
- 1 ч.л. лимонов сок.
- ванилия;
- различни цветове сладкарски бои.
Начин на приготвяне на коледни бисквити с глазура
В суха купа разбийте мекото масло със захарта до получаването на светъл крем. Прибавете яйцето и разбийте отново, като прибавете заквасената сметана, бакпулвера и ванилията. Добавете предварително пресятото брашно малко по малко, докато се усвои и замесете меко тесто. Готовото тесто увийте в стреч фолио и приберете в хладилника за час и половина.
През това време може да приготвите глазурата с роял айсинга. В суха купа прибавете захарта, белтъка, нишестето и ванилията. Разбийте с миксер за поне 2-3 мин. Прибавете и лимоновия сок и разбийте отново. Покрийте готовия крем с влажна кърпа и оставете за около 30-40 минути, за да може ако има все още неразбити кристалчета от захарта да се стопят.
Извадете тестото за сладките, набрашнете плота и го разточете на кора с дебелина 4-5 мм. Изрежете сладките с подходящи коледни формички.
Наредете ги върху тава с хартия за печене. Изпечете сладките в предварително загрята фурна на 180 градуса, за около 10 мин. Сладките не трябва да порозовяват.
Идва ред и на най-забавното, украсата на коледни бисквити с глазура от роял айсинг. Подгответе си айсинг с такава гъстота, каквато желаете като прибавяте внимателно малко вода и разбивате. За контурите ще ви трябва по-гъста глазура, а за пълнеж по-рядък крем.
Оцветете с подходящи сладкарски бои и изрисувайте красиво, вашите ванилови бисквити с роял айсинг. Всичко е въпрос на търпение, прецизност и въображение, но най-важното е да се забавлявате. Готовите празнични бисквити се оставят настрана за да се втвърди глазурата. Поднесете с чаша прясно мляко, горещ шоколад или пък хапвайте, когато минете покрай тях 🙂
Успех!
Ако рецептата за коледни бисквити с роял айсинг ви е харесала, вижте и следните предложения за пандишпанов ябълков сладкиш, и за вкусни коледни меденки с канела.
А ако искате да приготвите дълготрайни сладки, тази рецепта за меломакарони е наистина подходяща за целта.