Новогодишни и коледни сладки с масло, рецепта за красиви и вкусни пеперудки – празнични шедьоври подходящи за Коледа и Нова година. Тези сладки са изключително атрактивни и много приятни на вкус. Подходящи са за всякакви поводи, но още по подходящи са за коледните и новогодишните празници.
Рецепта за коледни сладки с масло
Ако ви се иска да направите нещо по различно, това е вашата рецепта. Децата ще им се зарадват много, защото крайният резултат са малки сладки под формата на пеперудки. Направете празника си още по-красив с нашето предложение за коледни и новогодишни сладки-пеперудки.
Продукти и съставки за коледни сладки
За тестото на тези празнични сладки ще са ви необходими само 4 продукта, които най-веровтно вече ги имате. Това са:
- 200 гр. пудра захар;
- 200гр. масло;
- 4 яйца;
- 200 гр. пресято брашно.
Ако нямате пудра захар, просто разбийте в блендер кристална захар до фина структура.
За крема за сладките
Тук отново продуктите са от „масовката“, с това допълнение, че ще ви е нужна готварска боя за украсяване и декорация.
- 125 гр. масло;
- 1 яйце;
- 1 ч.ч. пудра захар;
- 1 пакетче ванилия;
- различни цветове сладкарска боя (по желание);
- 50 гр. шоколад;
- 10 гр. масло.
Как да направите най-красивите коледни сладки с масло
Пригответе си две купи, като в едната разбийте половината от захарта с маслото, а в другата разбийте останалата захар с яйцата. Смесете двете части заедно и прибавете брашното. Замесете меко тесто. Тестото сложете във формички за саварини (ако нямате използвайте такива за мъфини) и печете в умерена фурна на около 170 градуса.
Още докато са топли, извадете сладките от формите, охладете ги добре и ги разрежете хоризонтално на две. Долната част ще използвате за основа на сладките.
За направа на крема разбийте маслото, яйцето захарта и ванилията до гладка консистенция. Намажете крема на основата на сладките, като с шприц трябва да направете по-голяма капка, която да играе ролята на глава на пеперудките.
Горната част от сладките разрежете на две и залепете под наклон, като криле, за основата. Разтопете на водна баня шоколада и маслото, поставете го в пош и направете точици по крилете и още две за очи на пеперудите. Готовите сладки охлаждате добре, за да се стегнат.
Успех!
Ако нашата рецепта за новогодишни и коледни сладки – пеперудки ви е харесала, вижте и предложенията ни за сладкиш с какао и орехи и тези невероятно вкусни гръцки сладки – меломакарона.